NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Samu Alanko palaa vahvistamaan VPS:n hyökkäystä

25.6.2018 - 12:08:41


Veikkausliigassa pelaava Vaasan Palloseura on tehnyt pelaajasopimuksen Samu Alangon kanssa. Solmittu sopimus ulottuu kauden 2020 loppuun ja sisältää option kaudesta 2021.

Alanko, 20, on VPS-kasvatti, joka teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo 17-vuotiaana Vepsun paidassa jo 5.7.2015 FC Interiä vastaan. Alanko pelasi samalla kaudella myös Eurooppa-liigan karsintaottelussa AIK:ta vastaan Tukholmassa. K

esken kauden 2016 Alanko siirtyi Pietarsaareen FF Jaroon, jossa hän nousi nopeasti Ykkösen loppukauden tehopelaajiin tehtyään seitsemän maalia. Sen jälkeen Alanko suuntasi ulkomaille, jossa hän on parin viime vuoden aikana ehtinyt edustaa First Vienna FC:tä ja FK Austria Wieniä.

Itävallassa Alanko voitti muun muassa Regionalligan ja nousi 1. Ligaan. Näin ollen menestystäkin nuori mies pääsi maistamaan ulkomaan kentillä.

- Samu oli meillä edustuksessa jo monta vuotta sitten ja pelasi nuorena miehenä ensimmäiset liigaminuuttinsakin Vepsussa. Hänelle annettiin europeleissäkin mahdollisuus ja hän oli hyvin mukana joukkueessa jo silloin, päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa.

Alanko itse palaa Raitaan suurella innolla.

- Aivan mahtavaa tulla takaisin omaan kasvattajaseuraan. Viime kerralla asiat jäivät vähän kesken ja nyt on hyvä palata kokeneempana ja maailmaa nähneenä yrittämään uudestaan viedä hommat niin sanotusti loppuun saakka.

Lähde: VPS


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!