VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Honka menetti huippulupauksen SJK:hon

17.12.2017 - 15:55:27


Suomen lupaavimpiin junioripelaajiin kuuluva Maximo Tolonen, 16, on allekirjoittanut Veikkausliigassa pelaavan SJK:n kanssa kahden vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2020.

Tolonen purki sopimuksensa FC Hongan kanssa joulukuun alussa ja on sen jälkeen ollut tutustumassa SJK:n ja Saksan Bundesliigassa pelaavan 1.FC Kölnin toimintaan.

Tolonen on pelipaikaltaan hyökkääjä tai hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hän nousi Suomessa otsikoihin iskemällä Suomen U17-maajoukkueessa EM-karsinnoissa viisi maalia, kaksi näistä oli Saksan verkkoon.

- Minulla on aina ollut ulkomaat tavoitteena ja olen aina tähdännyt huipputasolle. SJK:n kautta saan todella hyvän mahdollisuuden itsenäistyä ja nähdä millaista se voi olla ulkomailla, kun asut yksin. Voin pelata miesten tasolla ja pääsen ottamaan vastuun omasta tekemisestäni sekä pitää itse itsestäni huolta. Samalla pystyn kasvamaan pelaajana henkisesti paljon, kun tulen tänne. Tämä on uusi paikkakunta, uusi todella hyvä joukkue ja näen, että tämä on todella hyvä askel urallani, Tolonen kertoo SJK:n sivuilla.

Päävalmentaja Tommi Kautonen on tyytyväinen että, Tolonen valitsi uudeksi seurakseen SJK:n.

- Maximo on erittäin taitava ja luova pelaaja. Kymppialueen viimeisen kolmanneksen, viimeisten murtavien syöttöjen antaja. Maalipaikkojen luoja. Ja hän pystyy myös itse viimeistelemään maaleja, kuvailee Kautonen uutta valmennettavaansa.

Tolonen on Espoossa syntynyt FC Hongan kasvatti. Hän on asunut vanhempiensa kanssa myös Iso-Britanniassa ja pelasi jo 11-vuotiaana Skotlannin Rangersissa ja Hibernianissa. Hänen äitinsä on kotoisin Argentiinasta ja isä Suomesta.

Lähde: SJK


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!