KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Kukas hän oli?” - Hetemajlta udellaan suomalaislahjakkuudesta

13.11.2017 - 17:14:46


Jalkapallon Veikkausliigan pelaavan Ilveksen 18-vuotias puolustaja Martti Haukioja on lainalla italialaisen Chievo Veronan organisaatiossa. Haukioja on ehtinyt pelata ensimmäiset ottelunsa seuran Primavera-joukkueessa (U19) ja kaikki on sujunut tähän mennessä hyvin.

- Peli sujuu koko ajan paremmin ja paremmin. Alan saada meidän pelitavasta jo enemmän kiinni, mikä auttaa huomattavasti kentällä. Ollaan pelattu Primavera-joukkueen kanssa useasti harjoitusotteluita edustusjoukkuetta vastaan ja pari kertaa olen päässyt mukaan edustuksen kanssa. Tosin pallolliseen en ole päässyt kuin yhteen pienpeliin, mikä meni niin hyvin, että eräs edustuksen pelaaja oli sitten kehunut Hetemajlle (Perparim) ja udellut, että kukas hän oli, Haukioja kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

Ilves ja AC Chievo Verona solmivat Italian sarjakauden 2017-2018 kestävän lainasopimuksen Haukiojan pelioikeuksista. Sopimus sisältää myös myöhemmän osto-option. Chievo Veronan edustusjoukkue pelaa Italian pääsarjassa Serie A:ssa. Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj kuuluu joukkueen runkopelaajiin.

Haukioja aloitti pelaajauransa Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa, josta hän siirtyi Ilveksen junioreihin 12-vuotiaana. Veikkausliiga-debyyttinsä hän teki elokuussa 2016. Haukiojan nykyinen kolmevuotinen sopimus tamperelaisseuran kanssa ulottuu vuoden 2018 loppuun.

- Nyt parin kuukauden jälkeen alan oppimaan Italian tavoille sekä ymmärrän jo mitä treeneissä puhutaan ja pystyn puhumaankin vähän italiaa. Täällä kun ei tosiaan kukaan puhu englantia lukuunottamatta muutamia pelaajia/taustoja. Henkilökohtaisesti suurin ero Suomeen on siinä etten käy tällä hetkellä koulua ja olen pystynyt keskittymään täysin jalkapalloon, Haukioja toteaa.

Lähde: Veikkausliiga.com


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!