Raimo Helminen paljastaa parhaat olympialaismuistonsa - "Sehän oli tietenkin tosi hieno juttu"

7.12.2021 - 8:31:00


Raimo Helminen osallistui upealla urallaan peräti kuusiin olympialaisiin voittaen kolme mitalia. Helmisen olympiauran varrelle mahtuukin yhtä jos toista.

Helminen osallistui ensimmäistä kertaa olympialaisiin Sarajevossa vuonna 1984. Hän oli tuolloin 19-vuotias.

Viimeisen kerran Helminen nähtiin olympiajäillä vuonna 2002 Salt Lake Cityssä. Vaatimattomana ja nöyränä tunnettu Helminen myöntää NHL:n suomenkielisillä sivuilla, että kuudet olympialaiset ovat hänenkin kirjassaan kova saavutus.

- Kyllä sitä tietysti arvostaa, vaikka ei sitä itse sillä lailla ajattele omia juttujaan. Mutta kyllä se nyt jotakin kuvastaa kuitenkin, Helminen miettii.

Helminen voitti olympiaurallaan kolme mitalia. Ensimmäinen tuli Calgaryssä vuonna 1988, kun Suomi voitti yllättäen hopeaa. Se oli samalla Leijonien ensimmäinen arvokisamitali.

- Ne oli jääkiekollisesti isot kisat, ja sitten kun sieltä tuli ensimmäinen mitali, niin sehän oli tietenkin tosi hieno juttu.

Helminen pääsi maistamaan mitalia myös Lillehammerissa 1994 sekä neljä vuotta myöhemmin Naganossa. Calgarystä jäi mitalin lisäksi käteen myös hopealautanen, jolla on vielä käyttöä tänäkin päivänä.

- Siinä lautasella minulla on kaikki ne mitalit, vitriinin alahyllyllä, Helminen paljastaa.

Lähde: NHL.com/fi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48