Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ville Peltosen mukaan CHL oli HIFK:lle positiivinen kokemus: "Saimme paljon irti tästä"

12.10.2021 - 22:50:00


Jatkopaikkansa Champions Hockey Leaguessa jo aiemmin varmistanut Tappara nappasi myös lohkovoiton viimeisessä alkulohkon ottelussa. HIFK:n tie sen sijaan nousi pystyyn ja TPS päätti alkulohkon tappioon.

Tappara hävisi viime viikolla Skellefteålle 2-6, mutta kotijäällä Tapparalla oli eri vaihde silmässä. Tappara meni avauserässä johtoon Patrik Virran osumalla, mutta vierailijat nousivat vielä avauserän aikana 2-1-johtoon. Toisen erän lopussa Anton Levtchi tasoitti ottelun ja kolmannessa erässä Joni Tuulola nosti tamperelaiset taas johtoon ja lopussa Sami Moilanen sinetöi 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)-voiton tyhjään maaliin.

- Hieno voitto ruotsalaisesta huippujoukkueesta. Katsoimme juuri, että he olivat voittaneet viisi edellispeliään maalierolla 20-3. Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä, vaikka hävisimme tuloksellisesti, niin mielestäni voitimme pelillisesti. Toinen erä oli tasainen ja siinä Skellefteå oli ehkä hieman edellä, mutta kolmannessa lisäsimme kaasua ja nousimme ohi, Tapparan käskijä Jussi Tapola kävi ottelua läpi CHL:n tiedotteessa.

Voitto tiesi sitä, että Tappara voitti oman lohkonsa ja eteni 16 parhaan joukkoon. Voitto SHL:n tämänhetkisestä sarjakakkosesta on omiaan kasvattamaan joukkueen itseluottamusta tuleviin kamppailuihin.

- Kyllä tällainen voitto auttaa ja kokemuksena yhdistää ja kasvattaa. Ruotsissa pelaajia ehkä vähän jännitti, että millainen tämä tasoero nyt on, mutta huomasimme, ettei se ole niin ihmeellinen, jos pelaamme omilla vahvuuksillamme ja teemme asiat hyvin. Tämä kasvattaa joukkueen itseluottamusta, tulee sieltä sitten vastaan mikä joukkue tahansa.

Tulevat pudotuspeliparit arvotaan perjantaina. Tapola odottaa niitä jo mielenkiinnolla.

- Siellä on vain kovia vastustajia tulossa vastaan, ja meidän on pystyttävä parhaaseemme, mutta sen takia täällä ollaan ja halutaan menestyä. Onhan se hienoa, että päästään pelaamaan pudotuspelejä jo syksyllä. Toivottavasti saamme niihin paljon yleisöä, sillä heidän tukeaan tullaan tarvitsemaan, Tapola muistuttaa.

HIFK taipui Frölundalle

HIFK olisi tarvinnut voiton Frölundasta pitääkseen edetäkseen jatkoon, mutta hallitseva mestari osoitti vahvuutensa ottamalla 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)-voiton.

HIFK sai kylmää vettä niskaansa jo heti avauserässä Frölundan iskiessä kahdesti. Jordan Schmaltz herätti toivonkipinän kolmannessa erässä tekemällä kavennusmaalin, mutta erän lopussa Frölunda iski vielä kaksi osumaa ratkaisten pelin ja samalla lohkovoiton.

- Hyvä joukkue oli vastassa. Pelin taso oli erinomainen, mutta emme päässeet niin hyville paikoille kuin olisimme halunneet. Hävisimme jatkopaikan käytännössä jo edellispelissä. Frölunda ansaitsi tänään voiton ja he olivat tosi hyviä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen analysoi ottelua.

HIFK jäi lohkossa kolmanneksi ja putosi näin jatkosta. Kokonaisuudessaan CHL-kokemus oli HIFK:lle positiivinen.

- Tämä oli meille hyvää oppia ja saimme kokonaisuudessaan paljon irti tästä. Nämä ovat hyviä pelejä ja pelasimme tosi hyviä joukkueita vastaan. Tiedämme nyt paremmin missä meidän pitää parantaa ja pieniä yksityiskohtia pitää hioa. Upeita pelejä kaiken kaikkiaan, Peltonen kehui.

TPS päätti alkulohkon tappioon

TPS:n kohtalo oli sinetöity jo ennen Växjö Lakersin kohtaamista ja turkulaisten urakka tämän kauden CHL:ssa päättyi 2-4 (0-2, 0-1, 2-1)-tappioon.

Växjö karkasi jo kolmen maalin johtoon ennen kuin TPS sai kolmannen erän lopulla maalihanat auki Eetu Liukkaan ja Mikael Pyyhtiän toimesta. Kiri ei kuitenkaan riittänyt loppuun saakka, kun Växjö iski vielä viimeisellä sekunnilla tyhjään maaliin sinetin pelille.

- Ensimmäisessä erässä emme oikein saaneet pelistä kiinni ja Växjö hallitsi peliä. Toisessa erässä olimme jo vähän enemmän kiekossa kiinni ja kolmannessa aloitimme nousun, mutta ei aivan riittänyt. Meillä oli nuoria pelaajia mukana ja tämä oli heille hyvää kokemusta. Harmi, etteivät eväät riittäneet tällä kertaa voittoon saakka, TPS-luotsi Jussi Ahokas kertasi peliä.

Vaikka TPS jäi lohkossaan viimeiseksi, niin Ahokas kehui kilpailun antia.

- Tämä on erittäin mahtava sarja. Pääsimme pelaamaan Euroopan huippujoukkueita vastaan ja niistä jäi positiiviset fiilikset. Jatkopaikkamme meni kahteen ensimmäiseen peliin, jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Pelasimme niissä laadukkaasti, mutta maalinteko tökki niissä peleissä pahasti. Toivotaan, että pääsisimme pelaamaan näitä pelejä uudestaan myös ensi vuonna.

Neljäs suomalaisjoukkue Lukko päättää oman alkulohkonsa keskiviikkona kohdatessaan vieraskaukalossa Cardiff Devilsin. Lukko on jo varmistanut paikkansa jatkossa.

CHL:n pudotuspeliparit arvotaan perjantaina 15.10.

Lähde: CHL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!