Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Kansainvälisen jääkiekkoliiton uusi pomo haluaa olympialätkää kolmella kolmea vastaan

25.09.2021 - 20:47:00


Kanadalaissyntyinen ranskalainen Luc Tardif äänestettiin lauantaina Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n uudeksi puheenjohtajaksi. Tardif, 68, on tehnyt Ranskan jääkiekkopomona pitkän uran ja kunnostautunut useamman vuosikymmenen ajan myös IIHF:ssä eri toimissa.

Lauantaina Tardif vastaili Kalervo Kummolan varapuheenjohtajana korvanneen Petr Brizan kanssa lehdistötilaisuudessa ajankohtaisiin kysymyksiin. Hän korosti keskittyvänsä ensimmäiseksi Pekingin olympiaturnauksen käytännön asioihin.

- Teemme työtä sen eteen Petr Brizan kanssa. Aloitamme neuvottelut NHL:n, olympiakomitean ja NHLPA:n kanssa heti. Olin mukana jo Pyeongchangin neuvotteluissa, mutta silloin NHL ei tullut. Nyt Kansainvälinen Olympiakomitea on auttanut asiassa ja saimme NHL:n kanssa sopimuksen. Koronapandemian takia tilanne voi muuttua tietysti, mutta jos ei ole ikävää yllätystä, tulee NHL mukaan Pekingiin, Tardif sanoi.

NHL-pelaajat ovat siis tulossa Pekingiin, mutta olympiaturnauksen suhteen on useita pienempiä asioita vielä sopimatta NHL:n kanssa. Tardif myös korostaa, että olympiaturnauksen näkyvyys pitää hyödyntää Kiinassa ja muuallakin Aasiassa mahdollisimman hyvin.

- Tärkeintä on päästä sopimukseen kaikista asioista NHL:n kanssa. Se on ensimmäisenä asialistalla. Sen jälkeen täytyy organisoida tämä uusi tiimimme. Uusi haaste on saada kehitysprosessi käyntiin. Jääkiekon kehittäminen Kiinassa on tärkeää Pekingin kisojen jälkeen, kuten oli Etelä-Koreassa Pyeongchangin olympialaisten jälkeen, ja toivomme, että saisimme pidettyä momentumin ja puskettua jääkiekkoa Aasiassa eteenpäin.

Tardif haluaa, että olympialaisissa pelattaisiin tulevaisuudessa myös jääkiekkoturnauksia kolmella kolmea vastaan perinteisten olympiaturnausten rinnalla. Hän muistutti lentopallon, rugbyn ja koripallon saaneen lisää suosiota vastaavalla tavalla.

- Jos katsoitte Tokion kesäolympialaisia, niin koripallo kolmella kolmea vastaan, rugby sevens ja beach volley saivat suurta suosiota. Pyrimme lanseeraamaan jääkiekolle vastaavan formaatin olympialaisiin kolmella kolmea vastaan. Se voi tuoda lisää nuoria ihmisiä mukaan jääkiekkoon.

Ilmoilla on ollut ehdotuksia jääkiekon miesten MM-kisojen laajentamisesta 24 maan turnaukseksi. Varapuheenjohtaja Briza korosti, että tavoitteena on kehittää alempien sarjatasojen turnauksia ja saada niille lisää näkyvyyttä.

Myös Euroopassa pitäisi kehittää seurajoukkuejääkiekkoa. Mestareiden liiga CHL ei edelleenkään ole saanut KHL-joukkueita mukaan, mikä laskee CHL:n urheilullista arvoa.

Brizan mukaan seurajoukkueturnausten kehittämisestä tullaan kyllä keskustelemaan KHL:n ja Euroopan seurojen kanssa.

Teksti: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!