Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

KHL-sopimus: Marko Anttila Helsingin Jokereissa ainakin vuoteen 2022

26.01.2021 - 10:02:00


Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit ja Marko Anttila ovat sopineet kauden 2021-22 kattavasta jatkosopimuksesta, joka sisältää myös option kaudesta 2022-23.

Anttila pelaa Jokereissa nyt viidettä vuottaan ja on toiminut tällä kaudella joukkueen kapteenina.

- Olemme viihtyneet perheenä täällä tosi hyvin. Itse olen nauttinut pelaamisesta tässä joukkueessa ja siinä roolissa, jonka olen saanut. Olen aina halunnut pelata mahdollisimman korkealla tasolla, ja KHL:ssä maailman toiseksi kovimmassa sarjassa olen nauttinut siitä haasteesta, jonka tämä sarja on minulle ja meille joukkueena luonut, Anttila kertoo Jokereiden tiedotteessa.

Anttila, 35, siirtyi Jokereihin kaudeksi 2016-17 Ruotsin SHL:stä. Hyökkääjä on pelannut helsinkiläisseurassa 249 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 44+32=76 tehopistettä. Anttila nimettiin joukkueen kapteeniksi täksi kaudeksi toimittuaan sitä ennen yhden vuoden varakapteenina.

Hyökkääjä on viiden seurassa viettämänsä vuoden aikana pystynyt nousemaan pelaajana uudelle tasolle. Ihailtavaa on, että edelleen 35-vuotiaanakin Anttila pyrkii yksityiskohtia ja harjoitteluaan hiomalla löytämään keinoja kehitykseen.

- Kun tulin tänne viisi vuotta sitten, tavoitteena oli vakiinnuttaa paikka ja näyttää, että pystyy pelaamaan KHL:ssä. Kovaa työtä kehitys on tietysti vaatinut, ja itse olen ollut kiinnostunut, miten saa tästä lajiin vähän uniikista kropasta kaiken irti. Mieli on kirkas ja motivaatio kova vieläkin kehittyä, hän sanoo.

Jokereissa viettämiensä vuosien aikana Anttila on noussut myös Suomen maajoukkueen runkopelaajien joukkoon. Hän esiintyi Leijonissa talven 2018 olympialaisissa ja MM-kisoissa keväinä 2018 ja 2019. Jälkimmäisellä kerralla hän toimi Leijonien kapteenina maailmanmestaruuteen päättyneessä turnauksessa.

Seurajoukkuetasolla Anttila on edustanut urallaan aiemmin SM-liigassa Ilvestä ja TPS:ää, KHL:ssä Metallurg Novokuznetskia ja Ruotsissa Örebrota.

Lähde: Jokereiden tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!