Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Neuvostoliiton kanssa yhdessä jäälle – Jere Lehtisellä sykähdyttävä kotikisamuisto

21.01.2021 - 12:39:00


Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen General Manager Jere Lehtinen odottaa tietenkin innolla kevättä 2022, kun Leijonat pääsee pelaamaan MM-jääkiekkoa Tampereella. Upean pelaajauran pelannut Lehtinen ei koskaan aiemmin ole ollut mukana Leijonissa kotikisoissa.

Aiemmin Suomi on isännöinyt jääkiekon MM-kisoja kahdeksan kertaa, mutta mitalia ei ole tullut. Puhutaan kotikisojen kirouksesta ja paineesta, joka reilun vuoden kuluttua pitäisi selättää.

Vuosina 2012 ja 2013 Ruotsin kanssa järjestetyissä edellisissä MM-kotikisoissaan Suomi eteni sentään mitalipeleihin, kun edellisissä NHL-aikakauden kotikisoissa näin ei käynyt.

- Oltiin kotikisoissa edellisen kerran neljän joukossa molemmilla kerroilla, joten ollaan menty step by step. Ja pitää muistaa, että nuoret voitti 2016 kotikisoissa kultaa, Lehtinen totesi torstaina tiedotustilaisuudessa.

Lehtisen mukaan kotiyleisöstä on varmasti etua.

- Jos käännät oikein, niin saat ne viimeiset prosentit siitä kotiyleisön huumasta ja fiiliksestä, hän sanoi.

Kevään 2022 MM-joukkueen pelaajistoa on vielä tietysti turha ennakoida. Kaikki parhaat pelaajat osallistuvat helmikuussa 2022 Pekingin olympiaturnaukseen ja NHL:n pudotuspelejä pelataan toukokuussa 2022 samaan aikaan MM-kisojen kanssa.

Lehtinen on vakuuttunut, että Suomi saa käyttöönsä kovan luokan pelaajia.

- Nuorten 2016 MM-kultamitalistit alkavat olla parhaassa iässä. Pääsisivät kokemaan uudestaan kotikisahuumaa.

Lehtinen voitti Leijonissa muun muassa MM-kultaa sekä neljä olympiamitalia, mutta pelaajauransa aikana hän ei päässyt mukaan 1997 ja 2003 MM-kotikisoihin. Silti hänellä on Suomessa pelatusta MM-turnauksesta upea omakohtainen muisto.

- Muistan hyvin Helsingin kotikisat 1982. Meidän Espoon junnujoukkue pääsi silloin jäälle samaan aikaan Neuvostoliiton joukkueen kanssa. Se on jäänyt itselle aivolohkoon. Toivottavasti jollekin junnulle, joka myöhemmin pelaisi maajoukkueessa, jäisi vastaavanlainen muisto päähän 2022 kisoista, Lehtinen sanoi.

Neuvostoliiton joukkueessa pelasivat 1982 muuan muassa Igor Larionov ja Vjatsheslav Fetisov, joita vastaan Lehtinen pääsi pelaamaan NHL:ssä. Larionovin Lehtinen kohtasi vielä 2002 Salt Lake Cityn olympiaturnauksessa, kun Leijonat pehmitti Venäjän 3-1.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!