Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Jukka Jalonen innoissaan kotikisoista – haasteena, miten "kummin kaimojen" kanssa toimitaan

21.01.2021 - 12:01:00


Jääkiekon MM-turnaus pelataan 2022 Tampereella ja Helsingissä. Jukka Jalonen pääsee silloin kolmatta kertaa valmentamaan Leijonia MM-kotikisoissa.

Suomi pelaa kaikki MM-kisaottelunsa Tampereen asemalle valmistuvalla uudella areenalla. Jalonen on haasteesta innoissaan.

– Mikäpä sen hienompaa kuin päästä pelaamaan Suomen kiekkoilun kehtoon. Loistavat fiilikset, Jalonen sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina.

Suomi on järjestänyt miesten MM-jääkiekon kaikkiaan kahdeksan kertaa. Koskaan Leijonat ei ole voittanut kotikisoissaan mitalia.

Jalosen mukaan kotiyleisö ei kuitenkaan ole kotijoukkueelle haitaksi.

–Kotiyleisö tuo aina ekstramausteen ja pisteen i:n päälle. Kyllähän siitä kotiyleisölle aina hyötyä on.

Suurempana haasteena kotijoukkueella on tietysti kisoihin liittyvä oheishälinä ja valtava julkisuus. Jalosen mukaan tähän pitää varautua kunnolla.

– Kun ollaan kotimaassa, lähellä on paljon perheenjäseniä, kavereita ja kummin kaimoja. Miten heidän kanssaan toimitaan, että fokus säilyy harjoittelussa, pelaamisessa ja lepäämisessä eikä lähde ihan lapasesta. Lippuja kuitenkin kysellään ja kontakteja voi tulla enemmän ulkopuolisiin kuin, jos kisat olisi jossain muualla. Pitää yhdessä pelaajien kanssa miettiä, miten se hoidetaan viisaasti. Ei tietenkään eristäydytä missään nimessä, mutta ettei se menisi överiksi, Jalonen sanoi.

Kisojen teemalauseena on Yhdysvalloista kopioitu ”Making Miracles”. Jalonen itse valmensi Suomen miehet 2019 sensaatiomaiseen MM-kultaan, mutta hänen merkittävin ihmemuistonsa tulee kuitenkin Yhdysvalloista.

– Kun isosta ihmeestä puhutaan, niin mulle tulee ensin mieleen 1980 kisat Lake Placidissa, kun USA:n yliopistojoukkue voitti aikamoisen dominaattorin Neuvostoliiton. Vaikka siitä on kulunut yli 40 vuotta, muistan kyllä, missä sen pelin katsoinkin, paljastaa. Jalonen paljasti.

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!