NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mestis-seura räväytti - uudet omistajat ja legendaarinen nimi käyttöön

4.5.2020 - 11:55:58


Joensuulainen edustusjääkiekko luo nahkansa: jatkossa Joensuussa on vain yksi joukkue, Mestis-seuran nimeksi palaa legendaarinen Joensuun Kiekko-Pojat.

- Mestis-seura Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n omistus on vaihtunut. Huhtikuun 30. päivänä varmistuneessa kaupassa koko Mehtimäki Oy:n omistus siirtyi uudelle seitsemänhenkiselle taustaryhmittymälle. Seuran entiset omistajat olivat Henry Rösch ja Jarkko Immonen. Uusi omistus merkitsee luonnollisesti myös Jokipoikien puheenjohtajan vaihtumista. Seuraa viisi vuotta puheenjohtajana luotsannut Jarkko Immonen lähtee ja uutena puheenjohtajana aloittaa Juha Kupiainen, seuran verkkosivuilla kerrotaan.

Uusien omistajien joukossa on mukana useita Joensuun liike-elämästä ja jääkiekosta tuttuja nimiä: Jaakko Lipponen, Anssi Kekäläinen, Harri Karttunen, Juha Kupiainen ja Joona Laakkonen. Lisäksi joensuulaislähtöiset huippupelaajat Miro Aaltonen ja Tomi Karhunen tulevat mukaan kasvattajaseuransa taustajoukkoihin osa-omistajina.

- Olemme etsineet seuralle lisävoimia pidemmän aikaa, ja tätäkin kuviota oli pohjustettu jo vuoden verran. Pelillinen puoli on meillä onnistunut varsin mallikkaasti, mutta pääomasta ja toimijoista on ollut kroonista pulaa, kuten kaikilla muillakin Mestis-seuroilla Suomessa. Kieltämättä reki on ollut välillä raskas vetää, ja tuntui, että nyt on hyvä aika tehdä tilaa uusille kasvoille, viiden lapsen isä ja siviilityönään erityisopettajana Pataluodon koulussa toimiva Jokipoikien ex-kapteeni Immonen sanoo.

- Kun katsoo mukaan tulevia henkilöitä ja heidän taustaansa, voi haikein mutta luottavaisin mielin antaa viestikapulan eteenpäin. Uskon täysin, että seura pääsee nyt hyviin, osaaviin ja innokkaisiin käsiin ja toiminta saa nyt kokonaan uutta puhtia. Tuntuu myös hyvältä sanoa, että oma tavoitteeni on saavutettu. Tästä on uusien toimijoiden hyvä jatkaa ja vielä parantaakin, Immonen jatkaa.

Tuore puheenjohtaja Kupiainen myöntää, että lähtötilanne voisi olla helpompikin - eikä vähiten koronaepidemian takia kesken jääneen kauden vuoksi. Esimerkiksi talouden kannalta tärkeät pudotuspelit jäivät nyt kokonaan pelaamatta.

- Kauden loppu asettaa meille joitakin raameja. Uuden omistajaryhmän kesken on sovittu, että heti starttiin vahvistamme yhtiön tasetta ja pyrimme rakentamamme budjetin puitteissa luomaan suunnitelmat alkavalle tilikaudelle - tosin hallitus ottaa aikanaan näihin asioihin tarkemmin kantaa, sanoo Kupiainen. Puheenjohtaja painottaa, että yksi kausi on lyhyt aika, ja ryhmä keskittyy pitkän aikavälin kehittämiseen. Tähän liittyy olennaisesti taustaorganisaation vahvistaminen ja ensimmäiset nimitysuutiset voidaankin jo julkistaa: Karjalan Koplan taustalla erinomaista työtä tehnyt Jaakko Lipponen lähtee manageroimaan seuraa kokopäivätoimisesti.

Samalla 2. divisioonassa pelannut Karjalan Koplan luopuu sarjapaikastaan, ja joensuulainen edustusjääkiekko keskittyy yhden logon taakse. Tuo logo on ensi kaudesta lähtien vanha tuttu Joensuun Kiekko-Pojat, mikä tarkoittaa, että Mestis-seuran nimi muuttuu.

- Meillä on nyt Joensuussa yksi vahva kiekkoseura. Tästä on pitkään puhuttu, ja fiilis on tällä hetkellä aika uskomaton. Erittäin hyvä uusi porukka on saatu nyt kasaan, ja iso kiitos heille kaikille jo tässä vaiheessa, Lipponen hehkuttaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!