Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonat kohtaa Ruotsin! – Tässä Pekingin olympiajääkiekon alkulohkot

24.4.2020 - 13:12:33


Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkisti perjantaina maajoukkuejääkiekon uudet rankinglistat. Järjestyksen perusteella lyötiin lukkoon myös Pekingin 2022 olympiajääkiekkoturnauksen alkulohkot.

Suomen Leijonat jatkaa olympiarankingissa kolmantena ja päätyi olympiajääkiekossa C-lohkoon. Pekingissä Leijonat saa alkulohkossaan vastaansa Ruotsin. Lisäksi vastustajiksi tulee kaksi karsinnoista kisapaikan saavuttanutta joukkuetta.

Ensi kertaa miesten olympiajääkiekossa mukana oleva turnausisäntä Kiina joutuu kovaan kyytiin. Vastaan tulevat Kanada, Yhdysvallat ja Saksa.

B-lohkossa pelaavat Venäjä, Tshekki ja Sveitsi. Lisäksi lohkoon tulee rankingissa heikoimmalla sijalla oleva karsinnasta kisoihin edennyt joukkue.

Pekingin miesten olympiajääkiekko pelataan samalla systeemillä kuin kolmien edellisten olympialaisten turnaukset. Kaikki joukkueet pääsevät pudotuspeleihin, mutta lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen pääsevät suoraan puolivälierin ja saavat ylimääräisen lepopäivän.

Naisten olympiajääkiekossa Suomi pelaa Pekingin olympialaisissa ylemmässä alkusarjassa. Vastaan tulevat Yhdysvallat, Kanada, Venäjä ja Sveitsi. Alemmassa alkusarjassa ovat Japani, Kiina sekä kolme karsinnoista kisapaikan saavuttanutta joukkuetta.

NHL ei ole vielä päättänyt, päästääkö se pelaajansa Pekingin kisoihin. Edellisissä olympialaisissa Pyeongchangissa 2018 NHL-pelaajia ei nähty.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

MM-kultaleijona palaa NHL:ään!

24.11.2020 18:54:33