NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mestis-seuran päävalmentajalle kahden ottelun toimintakielto

22.1.2020 - 10:41:16


Jääkiekon Mestiksessä pelaava Heinolan Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä on asetettu kahden ottelun toimintakieltoon.

Pelikielto on perustuu Peliitat-TUTO -ottelun lehdistötilaisuuden tapahtumiin.

- Asiassa on sinänsä riidatonta, että valmentaja on Mestiksen runkosarjaottelun Peliitat-TUTO Hockey (18.1.2020) lehdistötilaisuudessa esittänyt otteluvalvojan raportissa mainitut kommentit, joissa hän kritisoi Mestiksen erotuomari- ja kurinpitotoimintaa. Kurinpitoryhmä katsoo, että erotuomaritoiminnan sekä kurinpitopäätösten kritisointi kuuluu sinänsä olennaisena osana jääkiekkoon. Puolestaan jääkiekon kilpasarjoissa erotuomari- ja kurinpito-organisaatioiden pitää suvaita ja hyväksyä ankaraakin, myös julkisuudessa esitettyä kriittistä arvostelua. Kritiikin esittämisen kohdalla on kuitenkin huomioitava, että kilpasarjat näyttävät omalla toiminnallaan esimerkkiä alemmille sarjatasoille sekä eritoten juniorijääkiekon toimijoille, kurinpitoryhmä toteaa Mestiksen verkkosivuilla.

- Saadun selvityksen perusteella valmentajan voidaan katsoa käyttäneen ottelun lehdistötilaisuudessa asiatonta kieltä liittyen erotuomaritoimintaan ja sen tasoon. Lisäksi valmentajan voidaan katsoa käyttäneen ilmaisua, jossa todetaan kurinpitäjän käytännössä päättävän siitä, ketkä pelaavat joukkueen seuraavassa ottelussa. Kurinpidon tehtäviin ja toimivaltaan kuuluu pelikieltojen määrääminen niissä asioissa, jotka kurinpitokäsittelyyn virallista reittiä saatetaan. Tällä on luonnollisesti suora vaikutus joukkueiden pelaaviin kokoonpanoihin. Edellä kuvattu väite luo kuitenkin harhaanjohtavan ja vahingollisen kuvan sarjan kurinpitotoiminnasta ja sen puolueettomuudesta, tiedote jatkuu.

Petäjän toimintakiellon lisäksi Heinolan Peliitoille on määrätty 1000 euron sakko.

Lähde: Mestis


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!