NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jukka Jalonen jyrähti farssista – ”Hölmöläisen hommaa – tuntuu helvetin tyhmältä”

10.11.2019 - 22:52:48


Leijonien 2-1 -voittoon päättyneessä jääkiekon Karjala-turnauksen Ruotsi-ottelussa nähtiin omituinen episodi. Ensin Eemeli Suomen tekemä Suomen kolmas maali hyväksyttiin, mutta Ruotsin valmentaja Johan Garpenlöv protestoi päätöstä ja uuden videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin.

Yleisö vihelsi aivan aiheesta, kun videoita katseltiin minuuttitolkulla. Maalin hylkäykselle oli perusteita, koska tilanteessa oli maalivahdin häirintää, mutta sitä tarkasteltiin vasta toisella tarkistuskerralla. Ensimmäisellä kerralla keskityttiin tarkistelemaan vain mahdollista suomalaispelaajan korkeaa mailaa.

- Siinä ilmeisesti tutkittiin jotain muuta kuin maalivahdin häirintää. En mä tiedä, eikö sitä saisi ensin tutkia, jos selvästi näkee, että siinä on maalivahdin häirintää, niin miksi se sitten hyväksytään?, hämmästeli Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jalosta ihmetytti, ettei maalivahdin häirintää voitu tarkastella heti, kun videotuomarit kuitenkin töitään tekivät.

- Ei siinä ole järkeä. Videotuomari katsoo ensin viisi minuuttia, onko korkea maila ja toteaa, ettei ole. Sitten jonkun pitää haastaa, että onko siinä maalivahdin häirintää. Haasto tuli ja sitten katsottiin, onko maalivahdin häirintää. Se varmaan näkyi alun perinkin, Jalonen päivitteli.

Jalosen mielipide kahden eri tarkistuksen järkevyydestä tuli selväksi.

- Hölmöläisen hommaahan toi on. Kuitenkin tuomari itse ottaa yhteyttä. En mä käsitä. Miksei se ensimmäisellä kerralla voi todeta, että se on maalivahdin häirintää? Tuntuu helvetin tyhmältä. Menee aikaakin ihan turhaan.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukolta ikäviä uutisia

25.2.2020 11:42:35