NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonien maalintekijä nihkeästä Ruotsi-voitosta – ”Ehkä passivoiduttiin vähän liikaa”

10.11.2019 - 21:33:39


Suomi sijoittui jääkiekon Karjala-turnauksessa toiseksi voitettuaan isänpäivän derbyssä Ruotsin 2-1. Leijonat aloitti hyvin, mutta pelin taso heikkeni suomalaisilla matsin edetessä.

Voitto kuitenkin tuli ja Suomi sijoittui turnauksessa Tshekin jälkeen toiseksi.

- En usko, että paras peli oli. Ruotsi oli tosi hyvä tänään. Uskon, että Tshekki-peli oli meiltä parempi kuin tää peli. Kova oli vastustaja ja onneksi voitettiin, kommentoi Suomen voittomaalin viimeistellyt Miro Aaltonen.

Aaltosen mukaan Ruotsi paransi toisessa erässä tasoaan.

- Eka erä oli tosi hyvä. Toinen erä oli hankala meille. Ruotsi oli siinä tosi hyvä. Onneksi kestettiin se ja tehtiin tarvittavat maalit.

Pelkästään Ruotsin hyvyyttä suomalaisten otteen katoaminen ei ollut.

- Ehkä passivoiduttiin vähän liikaa. Ruotsi vaihtoi hyvin toisessa erässä hyökkäysalueelta kenttiä. Me jouduttiin pyörimään vähän omissa. Se varmaan käänsi pelin niille siinä vaiheessa, arvioi Aaltonen.

Aaltonen sai maaliinsa namupassin Teemu Turuselta. Viimeistely onnistui helposti.

- Totta kai maalin tekeminen on aina kivaa. Maajoukkueessa pelaaminen on kunnia-asia ja onnistuminen kotiyleisön edessä vielä, niin hieno fiilishän se on. Ei tarvinnut mennä kuin maalille ja tuli suoraan lapaan. Säikähdin vähän itsekin, kun se tuli siihen. Oli loistava syöttö Teemulta, Aaltonen sanoi.

Kolmannessa erässä Suomi sai kolmannenkin maalin Eemeli Suomen toimesta. Maali kuitenkin hylättiin kahden videotarkastuksen jälkeen. Yleisö vihelsi aivan aiheesta moista farssia katsellessaan.

- On se aika hassua, että siellä tarkastellaan samaa maalia kahta kertaa. Mutta se ei ole mun homma päättää noista asioista. Pystyttiin hyvin jatkamaan siitä ihan hyvin peliä, Aaltonen kommentoi hylätystä maalistaan.

Aaltonen palaa Moskovan lähellä sijaitsevaan Podolskiin maanantaina. Pelit KHL:ssä Vitjazin joukkueessa jatkuvat nopealla aikataululla.

- Meillä jatkuu keskiviikkona Minskissä. Huomenna takaisin Venäjälle ja kiinni arkeen. Nopeasti se taas alkaa. Ei se tässä hirveästi lepovaihetta ole, Aaltonen kertoi tulevien päivien ohjelmastaan.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Hartwall-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukolta ikäviä uutisia

25.2.2020 11:42:35