NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kultaleijona Juho Lammikko osui A-maajoukkueessa vasta nyt – ”Hyvä, että saa ekan pois alta”

9.11.2019 - 23:05:39


Juho Lammikko, jääkiekon miesten ja nuorten maailmanmestari, teki ensimmäisen A-maaottelunsa, kun Suomi hävisi Karjala-turnauksessa Tshekille rankkarikisan jälkeen 2-3. Lammikko oli vienyt Suomen 1-0 -johtoon.

Tappio kismitti, eikä ensimmäinen maajoukkuemaali miesten tasolla Lammikkoa paljoa lohduttanut.

- On ihan hyvä, että saa sen ekan pois alta. Mutta ei saa olla tyytyväinen. Täytyy huomenna koittaa voittaa ottelu, hän sanoi.

Lammikon mukaan Suomen esitys Tshekkiä vastaan oli parempi kuin torstaina Venäjää vastaan, jolloin Suomi voitti 4-3.

- Tänään oli vähän parempi peli meidän joukkueelta kokonaisuudessaan. Tuli tappio, niin ei se siksi paremmalta tunnu, hän totesi.

Lammikko on pelannut Kärpissä todella hyvää syksyä. Myös Leijonissa hän on esittänyt Karjala-turnauksessa pirteitä otteita.

- Kun on saanut hyvän kentän ja hyvän näyttöpaikan, niin se on siitä lähtenyt kulkemaan. En tiedä, onko siihen muuta selitystä, hän arvioi.

Viime keväänä Lammikko voitti MM-kultaa. MM-kisoissa hänen tehonsa olivat 0+0.

Lammikon mukaan MM-kulta on saattanut vaikuttaa vahvaan syksyyn.

- Voi olla, että se alitajunnassa vaikuttaa. Kyllä nyt tuntuu, että on hyvä itseluottamus. Täytyy myöntää. Vaan jatkaa sitä ja koittaa tehdä entistä enemmän hommia.

Lammikko pelasi juniorivuosinaan kärkiketjuissa. Florida Panthersin NHL-joukkueessa hän jäi viime kaudella kuitenkin nelosketjuun. Peliaikaa tuli vähän, eikä maaleja Panthers-paidassa syntynyt.

- Onhan tämä nykyinen rooli enemmän sen tyyppistä, mihin olin tottunut. Totta kai siellä Floridassakin oli mukava pelata, mutta kyllä nyt nauttii todella paljon jääkiekosta. Saa pelata hyvässä kentässä, Lammikko sanoi nykyisestä roolistaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurmipalloseuralle iso takaisku

26.5.2020 21:00:54