NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Petri Kontiolalla ”kulttuurishokki” Jokereissa – ”Sai tulla ihan itse hallille, eikä bussilla”

3.9.2019 - 23:56:23


Suomen jääkiekkomaajoukkueen monivuotinen sotaratsu Petri Kontiola pelasi tiistaina ensimmäisen ottelunsa Jokereissa. Paluu suomalaisseuraan toteutui kymmenen Venäjällä vietetyn vuoden jälkeen.

- Hyvät oli fiilikset. Vähän normaalia enemmän oli perhosia vatsassa, kommentoi Kontiola Jokerit-debyytistään.

Tuloksellisesti ilta ei ollut kuitenkaan onnistunut. Avangard Omsk voitti Jokerit Hartwall-areenalla 3-1.

- Kova joukkue oli vastassa. Aika nöyrää pelasivat sen 1-0 -maalin jälkeen. Paljon pitää tehdä hommia, että pääsee maalipaikoille noita vastaan. Tiedettiin, että kova joukkue oli vastassa ja paikoista pitäisi laittaa sisään, Kontiola sanoi.

Kontiolan mukaan peli paranee, kun kausi etenee ja joukkue pelaa yhdessä enemmän.

- Viisi-viisi -peli on hakua vielä, mutta kyllä se sieltä tulee. Tässä on pitkä matka vielä edessä ja ollaan alussa vasta. Ei olla liian kriittisiä.

Avangard Omsk keskittyi varjelemaan johtoasemaansa ja onnistui varovaisella taktiikallaan erittäin hyvin.

- Tosi vaikeaa oli päästä maalipaikoille. Paljon jouduttiin ampumaan ulkoa. Kaverilla on kyllä hyvä joukkue. Se pitää myöntää. Peli oli ok. Ainoa vaan, että se voitto jäi uupumaan, Kontiola sanoi.

Jokereiden ylivoimapelikään ei vakuuttanut.

- Vähän takkuista oli yv-peli. Siinäkin kaveri on tehnyt hyvää työtä. Treenipeleissä päästiin kolme kertaa rokottamaan ja nyt tuntui, ettei millään mene. Oli paikkoja tehdä kyllä maaleja, mutta ne jäivät tänään uupumaan, Kontiola arvioi.

Jokereissa Kontiola on erilaisessa toimintakulttuurissa, vaikka KHL:ssä yhä pelaakin. Magnitogorskissa, Tsheljabinskissa ja Jaroslavlissa hän joutui tulemaan hallille aina joukkueen yhteisellä bussikuljetuksella. Pelaajat toimivat tarkkojen aikataulujen mukaan.

- Oli kyllä aika siistiä, kun nyt sai itse päättää, milloin hallille tulee, eikä bussilla silloin kun käsketään. Venäjällä olin aina sellaisessa joukkueessa, jossa tultiin bussilla, Kontiola paljasti.

Aikatauluista päättäminen tuo omat haasteensa.

- Vähän mietin tänään, että milloin pitäisi lähteä. Etten ole vain liian ajoissa. Pieniä juttuja, Kontiola naurahti.

Venäjän vuodet ovat jättäneet Kontiolalle hyviä muistoja.

- Ehkä kaikki ne reissut ja semmoiset. Olen nähnyt maailmaa vähän pintaa syvemmältä. Venäjä on aika mielenkiintoinen maa, vaikka ei pelaisi jääkiekkoa siellä. Kyllä mä suosittelen kaikille pientä retkeä sinne. Siellä löytyy yllättävän hienoja juttuja, hän sanoi.

Merkittävin muisto Kontiolalle jäi Magnitogorskin teollisuuskaupunkiin saapumisesta.

- Ehkä kumminkin se, kun kone ensimmäisen kerran laskeutui Magnitogorskiin kymmenen vuotta sitten. Kyllä siinä ihmetteli, että mihinkäs tässä tultiin. Mutta Venäjä on niin paljon eurooppalaistunut jo, että sieltä löytyy kaikki huvit, pelit ja vehkeet nykyään, Kontiola sanoi.

Vuosikymmenessä Venäjä on muuttunut Kontiolan mukaan valtavasti.

- Kymmenessä vuodessa huomaa kyllä. Nyt siellä on jo ravintoloitakin joka paikassa.

Jokerit ei ole KHL:n pudotuspeleissä vielä ylisuorittanut. Kontiolalla on tarjota selitys syistä, vaikka ei ole Jokereissa aiemmin pelannutkaan.

- Pysytään terveenä, että saadaan piikki sinne keväälle. Mitä olen ymmärtänyt, niin aika paljon loukkaantumisia on ollut Jokereilla vuosien varrella ja se vaikuttaa siihen. Noi Venäjän huippuseurat vetää aika isolla rosterilla läpi kausia ja se on siellä etu.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Hartwall-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurmipalloseuralle iso takaisku

26.5.2020 21:00:54