COOLBETIN JOULUKALENTERISSA UUSI TARJOUS JOKA PÄIVÄ. KATSO JA HYÖDYNNÄ!.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Eurooppaan rakennetaan jääkiekon jättiareenoja – jopa NHL kalpenee

16.8.2019 - 09:10:02


Jääkiekossa suurimmilla areenoilla pelataan NHL:ssä, mutta 2020-luvulla Eurooppa haastaa NHL:n areenojen koossa ainakin Pietarissa ja Frankfurtissa. Pietariin ollaan rakentamassa maailman suurinta jääkiekonkin käyttöön tarkoitettua monitoimiareenaa, jonne mahtuisi jopa 23 000 katsojaa.

Pietarin areenan on määrä valmistua 2023. Silloin Venäjällä pelataan jääkiekon MM-kisat. Kaikki turnauksen ottelut on määrä järjestää Pietarissa.

Saksassa Frankfurtiin suunnitellaan 23 000 katsojan monitoimiareenaa. Se rakennettaisiin Frankfurtin lentokentän liepeille. Hanketta puuhaa kanadalainen Katz Group, joka omistaa NHL-seura Edmonton Oilersin sekä Oilersin kotiareenan Rogers Placen, joka on yksi NHL:n hienoimmista areenoista.

Jääkiekkoseura Frankfurt Löwen pelaa Saksan kakkosliigassa. 2020-luvulla seuralla lienee kuitenkin resursseja nousta DEL:ssä pääsarjatasolle.

Myös Suomessa on vireilla useampi jääkiekon areenahanke. Tampereen ja Helsingin uudet areenat jäävät katsojapaikoissa kuitenkin vain puoleen Pietarin ja Frankfurtin areenoista.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!