NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Juhani Tyrväinen on yksi Leijonien suurimmista tarinoista: "Rupeaa tuntumaan kodilta"

25.5.2019 - 21:42:10


Keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen on yksi Leijonien hienoimpia tarinoita jääkiekon MM-kisoissa. Tyrväinen on noussut HIFK:sta ja SM-liigasta hämmästyttävän sujuvasti kovalle kansainväliselle tasolle.

Tyrväinen sanoi turnauksen alussa, että kova kansainvälinen vauhti tuli silmille, mutta nyt ei enää näytä siltä. Eikä tunnu.

- Kyllä tämä rupeaa tuntumaan kodilta tämä kansainvälinen taso ja nopeus. Se on hieno fiilis, Tyrväinen sanoi Venäjä-voiton jälkeen.

Tyrväinen joutui lauantaina jälleen kerran pelaamaan maailman tähtiä vastaan. Vastassa olivat muun muassa NHL:n maalikuningas Aleksandr Ovetshkin ja Nikita Kutsherov, joka voitti koko liigan pistepörssin.

- Tunnen oloni aika itsevarmaksi. Pystyn puolustamaan hyvin maailman huippuja vastaan ja toimittamaan kiekkoa myös maalille. Itsevarma tunne, Tyrväinen sanoi.

Ottelun lopussa Suomi joutui melkoiseen pyöritykseen, kun Venäjä haki tasoitusta ilman maalivahtia. Tyrväinen oli yksi sankareista, joka oli himmentämässä Venäjän NHL-tähtiä.

- Hieno homma. Siellä tuntui aikamoinen paine ja olimme kyllä viisikon kanssa jo aika hapoilla, Tyrväinen sanoi.

- Itse yritin pelata vain omaa paikkaa, mutta ihan mieletön taistelu meidän viisikolta ja Keke (Lankinen) vielä maalissa, Tyrväinen ylisti vanhaa seurakaveriaan HIFK:sta.

Tyrväisen mielestä Leijonien MM-sensaatio on rakentunut etenkin henkisen vahvuuden kautta.

- Se on jokaisen pelaajan henkinen valmius kentällä. Nämä ovat monille meidän pelaajista isoja matseja. Välillä tuntui, että Venäjän NHL-tähdet luistelivat löysästi ja vain odottelivat, että kiekko tulisi lapaan. Meillä on paljon ensikertalaisia, jotka haluavat näyttää isolle maailmalle, kykyjenetsijöille ja muille. Siinä se ero tulee, että olemme valppaana jäällä, Tyrväinen linjasi.

Ville Hirvonen, Bratislava


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo pelasti Juventuksen

21.9.2019 20:45:35