NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonat raivaa NHL-nippuja tieltään - "On p*rkele syytäkin pelätä!"

25.5.2019 - 20:00:39


Leijonat ovat tehneet jääkiekon MM-kisoissa valtavan sensaation. Kukaan ei ennen MM-turnausta uskonut, että Suomi pelaisi MM-kisojen loppuottelussa. Paitsi ehkä leijonajoukkue itse.

Suomi raivasi ensin puolivälierissä tieltään Ruotsin ja lauantaina välierässä kaatui Venäjä. Tämän vuoden MM-turnaus on jo nyt yksi kaikkien aikojen kovimmista tempuista Suomen kiekkohistoriassa.

Suomen menestys ei ole mennyt keneltäkään ohi. Joko vastustajat pelkäävät Leijonia?

- Kyllä muakin pelottaisi perkele! Tuntuu, ettei meidän joukkueessa ole yhtään heikkoa lenkkiä. Kaikki neljä ketjua pystyvät pelaamaan ja sitten meiltä löytyy näitä mörköjä, jotka tulee ja ratkoo pelit, Leijonien hyökkääjä Harri Pesonen latasi Venäjä-välierän jälkeen.

- Suomea on nyt syytäkin pelätä. Olemme antaneet sellaisia näyttöjä, ettei nämä nyt vahingossa ole voineet tulla, Pesonen jatkoi.

Venäjä-ottelu jää kiekkohistoriaan. Venäjä painoi päälle kovasti, mutta Leijonien tiivis joukkuepeli sulatti tähtisikermän. Ottelun lopussa sai jännittää täysillä, kun Venäjä pyöri viimeiset kaksi minuuttia Suomen kenttäpäädyssä hakiessaan tasoitusta ilman maalivahtia.

- Aika kreisi matsi. Pelasimme mielestäni aika kypsää peliä. Ei siinä tullut kovin montaa ylivoimahyökkäystä tai läpiajoa, mitä olisimme antaneet Venäjälle. Niitähän ne kyttää. Olimme juuri tuon verran kärsivällisempiä. Sitten he tekivät yhden mokan ja me teimme siitä häkin. Siinä se ero tuli, Pesonen kertasi ottelua.

Urheilussa sattumallakin on sijansa. Tällä kertaa Suomi oli parempi ja osin varmasti myös onnekkaampi.

- Helvetin pienestähän se on kiinni. Olisihan se voinut mennä ihan toisinkin päin, Pesonen muistutti.

Tosin päin peli olisi voinut kääntyä etenkin viimeisten minuuttien hurjan Venäjän myllytyksen keskellä. Kotikatsomoissa pureskeltiin varmasti kynsiä, mutta askissa ja vaihtopenkillä ei jännitetty.

- Täytyy kyllä sanoa, että ei jännittänyt tuossa lopussa. Äijät pelasivat niin hemmetin fiksusti. Eivät he päässeet oikein mistään ampumaan ja jos ampuivatkin, niin jostain pienestä kulmasta. Kevin hoiti sitten loput, Pesonen sanoi ja viittasi maalivahti Kevin Lankiseen, jolle nollapeli irtosi 32 torjunnalla.

Ville Hirvonen, Bratislava


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!