NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonien puolustaja kävi jyräämässä vanhan seurakaverinsa - "Piti muistuttaa olemassaolosta"

20.5.2019 - 00:21:48


Leijonat tarrasi sunnuntaina lohkovoittoon kiinni jääkiekon MM-kisoissa, kun se kaatoi Ranskan 3-0.

Leijonien puolustaja Petteri Lindbohm oli monessa mukana. Hän syötti Joel Kivirannan upean 1-0-maalin ja jakoi myös kovia pommeja.

- Hyvä voitto. Ranska pelasi hyvän pelin, eikä tehnyt tätä meille missään nimessä helpoksi tänään, Lindbohm kertasi ottelun jälkeen.

Lindbohm kävi toisessa erässä ajamassa Damien Fleuryn pystyyn. Tilanne kuumensi ranskalaisia, mutta isommilta rähinöiltä vältyttiin.

- Hän on vanha tuttu. Olimme aikoinaan Sportissa samaan aikaan. Piti muistuttaa omasta olemassaolosta. Ei tullut mitään kuittia. Ollaan edelleen hyvissä väleissä, Lindbohm naureskeli.

Maali oli Lindbohmilta upea taidonnäyte. Hän malttoi rauhassa odottaa Joel Kivirannan mailan vapautumista maalilla ja heitti sinne millintarkan syötön. Harjoiteltu kuvio.

- On niitä muutaman kerran yritetty tässä, mutta kiva, että meni nyt ohjuri sisään. Jolle oli siellä maalin kulmalla ihan vapaana ja näin hänet.

Oma vetokin oli vaihtoehto.

- Kaverilla oli parempi paikka, niin ajattelin antaa hänen tehdä maalin, jotta pääsee näihin haastatteluihin, Lindbohm naurahti.

Lindbohm näytti kuitenkin siltä, että hän lähtee ampumaan, mutta käänsi viime tingassa maalin kulmalle. Vetäisitkö viime hetkellä kanin hatusta?

- Ei nyt sentään. On noita harjoiteltu. Siellä on ollut monta kertaa lapa vapaana, niin noita ohjureita on sinne kiva antaa.

Leijonat on lähellä lohkovoittoa. Joko pudotuspelit ovat käyneet mielessä?

- Totta kai ne on mielessä. Se on kuitenkin isojen poikien peli ja siinä ratkotaan jatkopaikka. Pelataan nyt viimeinen peli ensin alta pois ja sitten täysi latinki siihen.

Toisesta lohkosta ei tule helppoa vastustajaa. Lohkovoitolla Suomi todennäköisesti välttäisi Venäjän ja Ruotsin puolivälierässä. Lindbohmilla ei ole suosikkivastustajaa ensimmäiseen kuolemanpeliin.

- Ihan sama ketä vastaan pelataan. Joka kerta pelataan sata lasissa. Pitää vähän katsoa sitä toista lohkoa, että mikä siellä on tilanne. Ei ole mitään suosikkia.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!