NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kevin Lankiselle koko kauden ensimmäinen nollapeli - kuumaan kysymykseen ei saatu vastausta

20.5.2019 - 00:01:33


Kevin Lankinen pelasi sunnuntaina uransa ensimmäisen nollapelin jääkiekon MM-kisoissa, kun Suomi kaatoi Ranskan 3-0.

Lankista koko kauden ensimmäinen nollapeli tietysti lämmitti.

- Totta kai se maistuu. Tämä oli minulle ensimmäinen nollapeli MM-tasolla ja itseasiassa koko kaudella. Kiva ottaa se tähän paikkaan, Lankinen sanoi.

Ranska tarjosi Suomelle kovan haasteen. Ranska ei esittänyt hienouksia, mutta teki sekä Lankisen että Leijonien hyökkääjien illasta vaikean.

- Ei ollut helppo ilta. Vastustaja laittoi aika hyvin kroppaa likoon ja heidänkin maalivahtinsa pelasi aika hienon pelin. Joukkueemme pelasi kuitenkin hienosti, Lankinen kiitteli.

Lankiselle merkattiin lopulta 21 torjuntaa. Veskari oli omaan iltaansa tyytyväinen.

- Ei mitään valittamista. Oli kiva nähdä, kun joukkue aloitti hyvin. Alussa ei ollut oikein hommia, mutta parani loppua kohden ja sai vähän hikeäkin päälle. Taisi siellä muutama läpiajokin olla. Kiva voitto ja nollapeli.

- Totta kai olisi kiva, jos saisi jotain vetoja edes. Mutta se kuuluu tähän peliin ja ei siihen voi vaikuttaa. Itse voi vaikuttaa vain siihen, että ottaa ne vedot kiinni, jotka tulevat.

Lankisen kollega Florian Hardy urakoi peräti 44 torjuntaa. Kävikö sääliksi?

- Ei käynyt kyllä sääliksi yhtään. Välillä tuollaiset pelit voivat olla ihan kivojakin pelata, että on paljon hommia. Hän pelasi hyvän pelin ja varmasti tuli hiki. Hän antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, mutta olimme tänään vähän parempia kuitenkin, Lankinen sanoi.

Leijonien maalivahtien peluutus on puhuttanut, oletko sinä nyt ykkösmaalivahti?

- En tiedä. Sitä pitää kysyä varmaan valmennukselta. Totta kai haluaisin aina olla ykkösmaalivahti. Meillä on kuitenkin kolme tasaista ja hyvää veskaria tässä ja kenet vain voi laittaa uuniin. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan, Lankinen vastasi poliittisesti kuumaan kysymykseen.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!