NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Söderholmin Saksa kärsi tappion USA:lle hyvällä esityksellä - "Suurin herätys tuli Kanada-pelissä"

19.5.2019 - 20:46:42


Vuodenvaihteessa Saksan jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi nimetty Toni Söderholm on onnistunut ensimmäisissä MM-kisoissaan. Saksa on varmistanut paikkansa jo puolivälierissä.

Sunnuntaina Saksa hävisi USA:lle 1-3-lukemin, mutta peliesitys oli silti hyvä.

- Oli kaiken kaikkiaan parempi esitys meiltä ja joukkuepelin suhteen hyvä positiivinen esitys. Olimme suhteellisen tiiviitä ja puolustettiin aika mallikkaasti. Positiivinen peli, vaikka hävittiinkin, Söderholm linjasi ottelun jälkeen.

Söderholm on ollut vasta puolisen vuotta Saksan päävalmentaja, mutta touhu on mennyt hyvin eteenpäin. Toki suomalaisvalmentajalla oli hyvä pohja onnistua, sillä alla oli sensaatiomainen olympiahopea vuodelta 2018.

- Olemme parantamassa. Kyllähän tässä kasvamiseen meni vähän aikaa. Otteluohjelmakin oli tietysti vähän erilainen, kun heti alkuun tulivat ne pelit, jotka meidän piti voittaa. Ehkä sen vuoksi se Kanada-peli meni ihan ohi. Jos Kanada olisi tullut vastaan jossain muussa vaiheessa, niin en usko, että niin olisi käynyt, Söderholm mietti.

Söderholm haluaa tuoda Saksan peliin omia ajatuksiaan, mutta pitää myös saksalaisen identiteetin taustalla.

- Nämä ensimmäiset kisat tulivat tietysti niin nopeasti vastaan, ettei tässä nyt hirvittävän isoa analyysiä ole ehtinyt tekemään. Tässä oppii koko ajan sitä, mikä näille pelaajille sopii. Ei tässä mun mielestä nyt niin isoa räjähdystä kannata ruvetakaan tekemään. Pitää luottaa siihen, mihin nämä kundit pystyvät jäällä ja lisätä siihen vähän uutta maustetta sekaan. Toivottavasti sitä kautta tulee hyvä, Söderholm mietti.

Suomella on ollut viime vuodet oma pelitapa ja hyvin vahva identiteetti, mutta millainen se on Saksalla?

- Saksalla on aina ollut aika puolustava identiteetti. Suurin herätys tuli Kanada-pelissä, sillä Kanada teki enemmän töitä kuin me ja se on hyvin epäsaksalaista. Saksalaiset ovat aina olleet hyvin työteliäitä ja se antaa edes jonkinlaisen mahdollisuuden voittaa pelejä, Söderholm mietti.

Saksa kohtaa seuraavaksi Suomen. Ottelu on ohjelmassa tiistaina.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!