NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonien haastava sentteritilanne puhuttaa - "Itselleni positiivista kun ei tarvitse enää miettiä"

19.5.2019 - 13:08:22


Leijonat lähti jääkiekon MM-turnaukseen viidellä keskushyökkääjällä, mutta nyt jäljellä on enää kolme.

Eetu Luostarinen on lähtenyt jo kotiin loukkaantumisen vuoksi ja Juho Lammikkokin on ainakin vielä Ranska-pelistä sivussa. Leijonien nelosketjun sentteri Juhani Tyrväinen näkee asian kuitenkin itsensä kannalta positiivisena.

- Nyt ei tarvitse enää miettiä, että pelaako vai ei. Nyt saa varmasti pelata kaikki loput pelit, kun Eetu (Luostarinen) tippui pois. Siinä mielessä se on itselleni positiivista, Tyrväinen sanoi sunnuntain harjoitusten jälkeen.

Tyrväinen on näyttänyt, että hän pystyy pelaamaan kovassa kansainvälisessä turnauksessa. Vauhti on ollut aika samalla tasolla kuin EHT-turnauksissa.

- Ei ole vauhti yllättänyt. Aika samanlaista tämä on ollut kuin EHT-turnauksissa. Heikompien maiden kanssa vähän pelinopeus tippuu. Ensimmäisissä peleissä huomasi, että vauhtia on vähän enemmän, mutta nyt siihen on jo tottunut, Tyrväinen sanoi.

Tyrväinen on saanut MM-turnauksessa jo ennen sentteriongelmia paljon vastuuta ja nyt se kasvaa entisestään. Tunnetko painetta tuloksenteosta kasvaneen vastuun myötä?

- Ei se muuta ainakaan omassa pelissä mitään. En koe, että tuloksentekovastuu olisi kasvanut. Mulla on joku syy siihen, miksi olen täällä ja pelaan sen mukaan, Tyrväinen linjasi.

Härmän häjyt

Maajoukkueessa syntyy aina blokkeja. On tamperelaiset ja porilaiset. Kaksi Leijonaa tulee myös Seinäjoelta. Tyrväinen on syntynyt Seinäjoella, joskaan hän ei kauaa ehtinyt paikkakunnalla asua. Samassa paikassa on syntynyt myös Kristian Kuusela. Onko tässä yksi blokki?

- Sen verran, että kyseltiin mistä päin on. Itse olen muuttanut niin aikaisin pois Seinäjoelta, että ei ole muuta kuin jonkun verran sukulaisia siellä. Kyllä voisin pitää itseäni enemmän lahtelaisena, Tyrväinen sanoi.

Kai te kuitenkin häjyjä olette molemmat?

- Ollaan totta kai!, Tyrväinen naurahti.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo pelasti Juventuksen

21.9.2019 20:45:35