NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Maalinteossa onnistunut Sport-pelaaja historiallisesta Britannia-voitosta: "Nyt se on hoidettu"

18.5.2019 - 01:06:19


Leijonat otti jääkiekon MM-kisoissa odotetusti historian ensimmäisen voittonsa Britanniasta. Vaasan Sportin hyökkääjä Joel Kiviranta teki historiallisessa ottelussa myös ensimmäisen MM-kisamaalinsa.

- On aina hienoa päästä tekemään. Tietysti arvokisamaali on asia erikseen, mutta sama fiilis on aina, kun tekee maalin. Hieno homma, Kiviranta iloitsi.

Maaliaan Kiviranta kuvaili seuraavasti:

- Käytiin aloituskuvio läpi, että tulee kova päätykiekko. Siitä vaan lähdettiin omilla vahvuuksilla rouhimaan. Sitten sen jälkeen maalille. Kun sinne menee, joskus saattaa hyviä asioita tapahtua.

Kiviranta ei viime syksynä olisi uskonut, että tekisi keväällä Leijona-paidassa MM-kisamaaleja.

- Jos joku olisi sanonut sellaista, olisin varmaan nauranut ja sanonut, että lehmät lentää, hän totesi.

Kiviranta painotti, ettei Britannia ollut heikko vastustaja.

- Oli ihan nälkäinen. Yrittivät pirusti ja uhrautuivat. Ei se helppoa ollut. Tasaista vääntöä ja vasta lopussa ryöpsähtivät nuo loppulukemat. Piti olla puolustusvalmiudessa koko ajan.

Suomi oli aiemmin pelannut Britanniaa vastaan kahdesti ja hävinnyt molemmat pelit. Tosin edellisestä kohtaamisesta oli vierähtänyt 57 vuotta.

- Voitto on aina voitto. Arvokisoissa. Turha sitä on miettiä, ketä vastaan voitto otetaan. Pisteet ovat tärkeitä. Luin itsekin tuon uutisen päivällä, että Iso-Britannian kanssa oli vähän erikoinen historia, mutta nyt se on hoidettu, Kiviranta totesi.

Leijonilla riittää ryhmässään suuremmalle yleisölle tuntemattomia pelaajia. Joukkueelta ei odotettu kummoista menestystä.

- Jonkun verran tulee luettua, kun otsikot pomppii, mutta mun mielestäni se oli hienokin tilanne, että päästään lyömään nimiä pöytään ekaa kertaa ja kukaan ei odota meiltä mitään. Joukkueessa oli koko ajan se usko, että tiedetään, mihin me pystytään, Kiviranta sanoi ennakkoasetelmista.

Teksti: Otto Palojärvi, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!