NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Juhani Tyrväinen: "Meni aika paljon tunteisiin"

18.5.2019 - 00:39:06


Suomi kaatoi perjantaina Britannian jääkiekon MM-kisoissa 5-0. Sentteri Juhani Tyrväinen pelasi mallikkaan ottelun ja sai pistetilinsä auki MM-turnauksessa. Tyrväinen nakutti saldon 0+2.

Silti joukkueen suoritus jäi Tyrväiselle parhaiten mieleen.

- Eikös tämä ollut historiallinen matsi? Siitä on monta vuotta, kun olemme Britannian voittaneet. Se nyt jäi päällimmäisenä mieleen.

Se oli itseasiassa ensimmäinen voitto Britanniasta kautta aikain Suomelle.

- Niin. Se on ollut sitten paha vastus, Tyrväinen naurahti Sport Contentille.

Perjantaina Britannia ei ollut paha vastus. Suomi vei peliä mielin määrin.

- Ei auta lähteä sooloilemaan. Meidän täytyy tukeutua siihen, että viisikkona mennään ja ollaan tylyjä. Mun mielestä se näkyi tänään ihan hyvin. Saimme pidettyä Britannian pois pahoilta paikoilta ja teimme tarvittavat maalit, Tyrväinen sanoi.

Tyrväinen oli perjantaina monessa mukana. Sentteri istui kolmannessa erässä kaksi kertaa jäähyaitiossa. Tyrväinen ei sulattanut tuomioita.

- Olin vähän joka puolella kenttää tänään. Ehkä vähän heppoisia jäähyjä omasta mielestä. Meni kyllä aika pahasti tunteisiin, Tyrväinen sanoi.

Tyrväinen on pelannut hyvän MM-turnauksen tähän asti ja nyt se palkittiin myös tehoilla.

- Ehkä se johtui myös vähän siitä, että vastus oli heikompi. Ehkä se sitten näkyi pisteidenkin valossa. Kyllä se vähän tuntui siltä, että tilaa oli kun pääsi kiekkoon ja heidän pakit eivät välttämättä olleet niin hyvällä jalalla, Tyrväinen mietti.

Suurin huolenaihe Suomelle on kuitenkin sentteritilanne. Perjantain ottelussa Eetu Luostarinen putosi rivistä ja sivussa oli jo ennestään Juho Lammikko.

- Se oli vähän ikävä homma, että Eetu tippui pois. Toivotaan nyt ainakin, että Lammikko tulisi takaisin. Sentterit rupeavat loppumaan, Tyrväinen.

Onko teillä joukkueessa laitureita, jotka pystyvät pelaamaan myös keskikaistalla tarvittaessa?

- Hyvä kysymys. Mä en osaa vastata tohon. Kyllä varmasti jokainen osaa vähän pelata sentterinä edes, mutta katsotaan sitä sitten seuraavassa pelissä.

Tyrväinen on oppinut nopeasti kansainvälisen vauhdin. HIFK:ssa loistavan kauden pelannut sentteri on kehittynyt paljon pelaajana viime vuosien aikana. Tyrväinen myöntää kuitenkin, että alussa oli vaikeaa MM-vauhdissa.

- Ensimmäisissä peleissä vauhti tuli silmille. Liigassa oli vähän hitaampaa peliä. Nyt on kuitenkin alkanut tottua tähän tempoon. Nyt pysyy jo ihan hyvin mukana, Tyrväinen linjasi.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Ranskan sunnuntaina.

- Siellä on muutamia tuttuja pelaajia Liigasta. Ranska on pelannut ihan hyvää lätkää, vaikka ei ole voittanutkaan hirveästi. Pitää lähteä samalla tavalla nöyrästi siihen pelaamaan joukkueena, Tyrväinen suunnitteli.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!