NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonien sentteri Kaapo Kakosta: "Olen etuoikeutetussa asemassa"

15.5.2019 - 14:55:20


Leijonat ovat avanneet vahvasti tämän vuoden jääkiekon MM-turnauksen. Suomi on voittanut kaksi kolmesta ottelustaan ja kerännyt seitsemän pistettä. Torstaina Suomi lähtee hakemaan revanssia Tanskasta.

Viime vuonna Tanska yllätti Leijonat alkusarjassa. Leijonien keskushyökkääjä Sakari Manninen ei halunnut keskiviikkona palata enää niihin tunnelmiin.

- Vuosi sitten oli vuosi sitten. Ei tarvitse puhua enää siitä. Se, että tehdään yhdessä hommia toisillemme on ollut meidän vahvuus ja se on sitä tästä eteenpäinkin. Aina kun lyödään kamat niskaan, niin tehdään toistemme eteen niin paljon hommia kuin sielu sietää. Se on meidän vahvuus, Manninen ennakoi.

Tanska on laadukas joukkue. Sen kokoonpanosta löytyy paljon KHL-pelaajia ja muutama nimi myös NHL:stä.

- Todellinen huippumaa on vastassa. Paljon Jokereiden pelaajia ja NHL-pelaajia. Meidän Jokeri-pelaajilla on kyllä kova yksilötaito. He ovat huippupelaajia, Manninen sanoi viime kauden joukkuekavereistaan.

Manninen itse pääsee pelaamaan myös huippupelaajien kanssa. Sentteri on pelannut MM-kisoissa supertalentti Kaapo Kakon ja Harri Pesosen kanssa.

- Huippukavereita ovat kyllä. Kaapo on heittänyt viisi maalia kolmeen peliin. Hänen yksilötaitonsa on kyllä älytön. Eikä pelkästään kiekon kanssa, vaan myös kiekottomana viisasta pelaamista. Sitten kun hän saa kiekon, niin maisema vaihtuu ja jalat käy.

- On ollut kyllä hauskaa pelata. Pessi (Harri Pesonen) on kanssa vahva pelaaja, joka osaa myös maaleja tehdä ja tykkää haastaa. On kyllä etuoikeus pelata tuollaisten kavereiden kanssa, Manninen kiitteli.

MM-turnaus on Mannisen mukaan mennyt tähän saakka hyvin. USA:lta tuli takkiin, mutta sekin ottelu oli voitettavissa.

- Kolme huipputiukkaa matsia on ollut. Kaksi voitettu ja yksi hävitty. Hyvä startti voisi sanoa. Pitää vielä parantaa peliä. Pieniä nyansseja pitää saada kohdalleen. Aina halutaan kehittyä yksilöinä ja joukkueena, Manninen suunnitteli.

Kärpissä ei tullut onnistumista

Sakari Mannisen urapolku on kulkenut eri tavalla kuin Haukiputaan Ahmojen kasvatti alun alkaen ehkä suunnitteli. Kärpissä ei tullut läpimurtoa, mutta siirto HPK:hon auttoi. Ensimmäisellä kaudella tuli 10 maalia ja 31 tehopistettä. Kaudella 2016-2017 rävähti sitten kunnolla. Manninen takoi HPK:n paidassa 40 tehopistettä ja lähti Ruotsin kautta KHL-Jokereihin. Manninen kertoo oppineensa paljon myös Kärppien aikoina.

- Kyllä minä Kärpissäkin kehityin. Siellä oli ammattimaista toimintaa. En ollut aikaisemmin ollut niin ammattimaisessa touhussa mukana. Siellä tuli henkistä kasvua, mikä on varmasti se tärkein, että tiedostaa itse missä mennään ja mikä on homman nimi.

- Sitten siirryin HPK:hon ja sekin oli hyvin antoisa kokemus. Ammattimaista meininkiä oli sielläkin. Sain paljon vastuuta ja pelini kehittyi. Oppi todella paljon pelistä ja pelin ulkopuolisista asioista, Manninen kertoi.

Viime kaudella Manninen pelasi Jokereissa huippukauden ja takoi 20 maalia ja 48 tehopistettä. Mannisen kehityskäyrä näyttää reippaasti ylöspäin.

Irti jääkiekosta

Eilen tiistaina Manninen ja muut Leijonat ottivat irtioton jääkiekosta. Se tuli pitkän MM-turnauksen keskellä tarpeeseen, vaikka Kosicessa satoikin vettä koko päivän.

- Se meni ihan kivasti. Meillä oli vaimot ja tyttöystävät täällä. Käytiin syömässä ja vähän pyörittiin kaupungilla. Oli ihan mukava päivä.

Huono kelikään ei masentanut.

- Vähän sateli vettä ja tuuli. Ei ollut ihan paras mahdollinen keli, mutta hauskaa oli, Manninen sanoi.

Ville Hirvonen, Kosice


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!