NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ei sittenkään oikeusmurha? – Naisleijonien maalin hylkäämiselle löytyi selkeä peruste

15.4.2019 - 12:45:56


Jääkiekon naisten MM-finaalin ratkaisu herätti raivoa, kun Suomen jatkoerän maali hylättiin ja Yhdysvallat onnistui voittamaan loppuottelun jatkoajalla. Videotuomariryhmän johtaja Manuela Gröger-Schneider ei tullut pelin jälkeen median eteen myöskään selittelemään päätöstään, eikä antanut tarkempia perusteluja myöskään Suomen joukkueen valmennusjohdolle.

Petra Niemisen tekemä maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia. Jenni Hiirikosken katsottiin häirinneen tilanteessa Yhdysvaltain maalivahtia Alex Rigsbyä.

Rigsby oli poistunut maalivahdin alueelta ja muuttui sääntötulkinnassa tavalliseksi kenttäpelaajaksi. Hiirikoski ei kuitenkaan tehnyt riittävästi toimentpiteitä kontaktin minimoimiseksi. Sääntökirjan perusteella Hiirikoski rikkoi siis sääntöjä, koska kontaktin minimoiminen oli hyökkääjän vastuulla.

Sääntöpykälä 184(iii) kertoo seuraavaa:

"Mikäli maalivahti on maalialueensa ulkopuolella ja hyökkäävä kenttäpelaaja estää maalivahtia palaamasta takaisin maalialueelleen tai estää maalivahtia suorittamasta kunnolla torjuntatehtäväänsä maalin syntyessä, ei maalia voida hyväksytä ja hyökkäävälle kenttäpelaajalle tuomitaan pieni rangaistus estämisestä".

Erotuomari antoi Rigsbylle jäähyn, vaikka jäähy olisi kuulunut Hiirikoskelle. Videotuomari Daniela Gröger-Schneiderin johtama ryhmä ei puuttunut kuitenkaan jäähypäätökseen vaan ainoastaan maalin laillisuuteen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!