NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Britannia jääkiekon MM-kisoissa - Kalervo Kummola iloitsee

17.10.2018 - 18:30:10


Kansainvälisen Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola toteaa, että oli ehdottomasti oikea ratkaisu, että jääkiekon MM-kisoihin osallistuvien maiden määrä nostettiin 16:ta parikymmentä vuotta sitten. Toisten mielestä osallistujamäärä on yhä liian suuri, mutta Kummola painottaa 16 joukkueen turnauksesta olevan kiistattomia hyötyjä.

- Taso on leventynyt, eikä se olisi leventynyt, jos ei olisi laajennettu 16 joukkueeseen. Näissä on kaksi puolta. Nyt ei yhtään tiedä, kuka sieltä putoaa, toteaa Kummola.

Viime keväänä Valko-Venäjä putosi ykkösdivisioonaan. Tilalle nousi Britannia, jonka pääsarjankin taso on viime vuosina ollut nosteessa.

- Hienoa, että joku Englantikin tuli vuoden 1994 jälkeen mukaan. Ja Englanti on jonkin verran pärjännyt tossa CHL:ssäkin. Kyllä MM-kisat ja CHL levittää jääkiekkoa yhdessä ilman muuta, Kummola toteaa viitaten myös jääkiekon mestareiden liigaan CHL:ään.

Monessa A-sarjan jääkiekkomaassakin jääkiekko on kuitenkin marginaalilaji.

- Ongelma vain on, että isoissa maissa, kuten Ranskassa tai Italiassa, jääkiekkoa pelataan niin pienillä alueilla, Kummola myöntää.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vili Sopanen jatkaa Lukossa

25.4.2019 15:42:47