NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonien kieltäytymiset puhuttaneet vuodesta toiseen: "Näkisin, että maajoukkuepaita on yhä arvostettu"

17.10.2018 - 18:11:55


NHL-pelaajien osallistuminen jääkiekon MM-kisoihin on joka keväinen puheenaihe. Viime vuosina KHL-pelaajiakin on jättänyt MM-kekkereitä väliin raskaaseen kauteen vedoten.

Leijonien päävalmentajaksi palannut Jukka Jalonen totesi keskiviikkona "Koko Kansan Leijona" -kirjan julkistamistilaisuudessa pelaajien arvostavan yhä maajoukkuetta.

- Näkisin, että yhä Suomen maajoukkuepaita on yhä arvostettu pelaajien piirissä, Jalonen sanoi.

MM-kisat myös tarjoaa pelaajalle toisen mahdollisuuden voittamiseen.

- Pääsääntöisesti haluaa pelata arvokisoissa. Pelaajat pelaa, koska rakastaa jääkiekkoa, mutta myös voittamisen takia. Joka vuosi on sauma voittaa MM-kisat. Helpompaa kuin Stanley Cupin voittaminen, toteaa Jalonen.

Jalonen on vakuuttunut, että pelaajia innostaa kyllä edustaa Suomea. Kyse on kuitenkin erilaisesta asiasta kuin seurajoukkueesta.

- Olen aistivinani, että halu ja tahto pelaajilla on. Lähivuosina uskon, että pelaajat tuleva yhä mukaan. Pelataan Suomelle aina ja kaikki tietävät, että paita velvoittaa.

Vuoden 2011 maailmanmestari Ossi Väänänen muistuttaa, että MM-kisoista jäädään tavallisesti pois esimerkiksi vammojen takia. Onhan 82 ottelua käsittävä NHL:n runkosarja todella raskas ja moni on pelannut ennen MM-kisoja siihen päälle vielä pudotuspelejä.

- Kieltäytymisissä on monta asiaa, jota isossa kuvassa ei nähdä. Rankka kausi ja tankki tyhjä. Se ei tarkoita, etteikö pelaaja haluaisi olla mukana. Silloin vain rehellinen itselleen. Joukkueelle ei ole hyötyä, jos ei ole valmis, toteaa Väänänen.

Väänänen oli itse mukana seitsemässä MM-turnauksessa ja kahdessa olympiaturnauksessa. Into on hänen mukaansa arvoturnauksissa pelaajilla aina kova.

- Halu pelata Suomi-paidalle. Yhtä köyttä vedetään.

Teksti: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

26.4.2019 07:30:11