NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kalervo Kummola uskoo: NHL mukana Pekingin olympialaisissa

17.10.2018 - 17:03:16


Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola pitää todennäköisenä, että NHL-pelaajat olisivat mukana Pekingin olympiajääkiekossa 2022. Pyeongchangin olympiakisat NHL jätti väliin, mutta Pekingin osalta tilanne on auki.

- Kyllä mä uskon aika vahvasti, että Pekingissä NHL-pelaajat ovat mukana. Ei mitään ole mitään takuita, mutta todennäköisesti, Kummola toteaa.

Uutisia asiasta ei kuultane kuitenkaan pariin vuoteen. NHL ja sarjan pelaajayhdistys NHLPA neuvottelevat ensin uuden työehtosopimuksen, josta olympialaisetkin pitkälti riippuvat.

- Siinä ei tapahdu yhtään mitään ennen kuin NHL ja pelaajayhdistys ovat päässeet yksimielisyyteen työehtosopimuksesta. Sitten, kun se on sovittu, sen jälkeen on Kansainvälisessä Jääkiekkoliitossakin jo uudet neuvottelijat. Rene Fasel ei ole silloin enää mukana, eikä ole meikäläinenkään, Kummola toteaa.

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK ei Pyeonchangin kisoissa suostunut maksamaan NHL-kiekkoilijoiden vakuutusmaksuja. Kummola toivoisi KOK:lta asenteenmuutosta.

- Toivottavasti Kansainvälinen Olympiakomiteakin näkee jääkiekon arvon semmoisena, että hekin lähtevät talkoisiin mukaan.

Vakuutusmaksut ja matkakulut eivät Kummolan mukaan olleet kuitenkaan ainoana syynä NHL:n 2018 olympiaboikottiin.

- IIHF olisi maksanut ne (matkakulut ja vakuutusmaksut), mutta NHL ei suostunut ottamaan sitä. Ne oli kyllä vähän enemmän tekosyitä. Se oli niin pieni summa kokonaisuudessaan. 15 miljoonan ei pitäisi kaataa näitä asioita puoleen eikä toiseen, Kummola toteaa.

Tiettävästi merkittävin syy oli NHL:n ja NHLPA:n erimielisyydet työehtosopimusneuvotteluihin liittyen. NHL:lle olympialaiset ovat hyvä kiristyskeino neuvotteluissa.

Haastattelu: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

24.4.2019 08:50:10