NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jokereiden voittomaalisankari: ”Tuntuu tietenkin upealta”

16.10.2018 - 23:52:10


Jokerit päihitti tiistai-illan vieraskaukalossa kiihkeässä ja vauhdikkaassa kiekkonäytelmässä puolustavan KHL-mestarin Ak Bars Kazanin maalein 3–2. Helsinkiläiset iskivät trilleriksi muodostuneen kamppailun viimeisen neljän minuutin aikana kaksi maalia ja nousivat arvokkaaseen vierasvoittoon.

Konferenssien kolmossijoilta löytyvät Ak Bars Kazan ja Jokerit iskivät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkueet laittoivat parasta pöytään ja Tatneft Arenassa nähtiinkin laadukas kiekkopeli, josta ei draamaa puuttunut.

Jokerit nappasi täyden pistepotin ehjällä ja kurinalaisella vieraspelaamisella. Voitto Tatarstanin suurseurasta sen kotikaukalossa oli helsinkiläisille harvinaista herkkua, sillä edellinen voitto tuli lähes neljä vuotta sitten.

– Hieno voitto meiltä. Pelasimme varsin ehjät 60 minuuttia. Vastustaja pelasi hyvin ja tämä oli todella kova matsi. Kaikki laittoivat itsensä likoon, tehot 1+1 tehtaillut Alex Grant kertoi

Avauserä oli erittäin tasainen, eikä laadukkailla maalipaikoilla juurikaan juhlittu. Jokerit rikkoi kuparisen avauserässä, kun kanadalaispuolustaja Karl Stollery seurasi jenkkihyökkääjä Brian O´Neillin laukauksesta tulleen irtokiekon reppuun.

Toisessa erässä Ak Bars Kazan oli kuskin paikalla, mutta Jokerit puolusti tiiviisti ja viimeisenä lukkona toimi vakuuttavan ottelun torjunut latvialaisvahti Janis Kalnins. Molemmat joukkueet saivat maksaa hintaa maalipaikoille pääsemiseksi.

Hallitseva mestari tasoitti kamppailun toisen erän loppupuolella ajassa 36.31, kun helsinkiläisiä useasti urallaan kurittanut kanadalaishyökkääjä Justin Azevedo pyssytti terävällä rannekudillaan pelivälineen etuyläkulmaan.

Kolmas erä alkoi Jokerien osalta murheellisesti, kun isäntien paras pistemies, tshekkihyökkääjä Jiri Sekac täräytti ylivoimalla, helsinkiläisten alivoimaneliön keskeltä 2–1-johtomaalin.

Kolmeen edelliseen otteluun vain yhden maalin päästänyt kotijoukkue suojeli johtoaan ja tukki tiiviisti keskialuetta. Jokerit löysi erän edetessä lääkkeet sumpun murtamiseksi.

Lauri Marjamäen luotsaaman Jokerien kova työ palkittiin jännitysnäytelmän loppuhetkillä. Älykäs ruotsalaissentteri John Norman sivalsi rystykudilla vieraiden illan ainoalla ylivoimalla 2–2-tasoituksen.

Helsinkiläiset jatkoivat hallintaa ja voittomaali syntyikin vain minuutti edellisestä. Alex Grant hiljensi kotiyleisön kauden kolmannella osumallaan. Aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva kandalaispuolustaja tavoitteli poikittaissyötöllä takatolpalta Sami Lepistöä, mutta kiekko pomppasikin onnekkaasti vastustajan puolustajan luistimesta verkon perukoille.

– Tuntuu tietenkin upealta tehdä voittomaali tällaisessa ottelussa. Tämä ei ollut helppo paikka pelata, mutta onnistuimme ottamaan tärkeät pisteet. Pyrimme toimittamaan kiekkoa lopussa paljon kohti maalia ja sitä kautta ne kaksi maalia lopussa tulivat, Grant myhäili.

Kaikista seitsemästä vierasottelustaan pisteitä kerännyt Jokerit jatkaa kauttaan torstaina Torpedo Nizhni Novgorodin vieraana.

– Minulla ei ole tietoa vastustajasta juurikaan. Seuraavan kahden päivän aikana vastustaja tulee tutummaksi. Meidän tulee jatkaa tällaista aktiivista pelaamista ja tiivistä puolustuspeliä, niin uskon tuloksen olevan myös silloin hyvä, Grant päätti.

Lähde: Jokereiden tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

24.4.2019 08:50:10