NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK laulukuoroon eurokentillä, otteluvoittokaan ei lämmittänyt

16.10.2018 - 23:23:48


Kaksi suomalaista jääkiekkojoukkuetta, JYP ja Helsingin IFK, pelasivat tiistaina viimeiset ottelunsa tämän kauden Champions Hockey Leaguessa. Molemmat sijoittuivat lopulta alkulohkojensa kolmanneksi ja jäivät ulos pudotuspeleistä.

JYP hävisi niukasti sveitsiläiselle Luganolle kotijäällään Jyväskylässä. JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi kertoi, että ottelusta heijastui selvästi tiukka asetelma. Se, että voittaja jatkaa pelejä CHL:ssä.

- Pystyimme luomaan riittävän määrän paikkoja hyökkäyksessä. Näin tässä joskus käy, Merikivi huokaisi pettyneenä.

Helsingin IFK sai jännittää jatkopaikkansa puolesta tiistain myöhäishetkiin saakka. Stadilaisjoukkue ei kuitenkaan selvinnyt pudotuspeleihin siitäkään huolimatta, että venyi hienoon 4-3-jatkoaikavoittoon Skellefteåta vastaan Ruotsissa.

Isäntäjoukkue meni 3-1-johtoon päätöserän alussa, mutta HIFK ei lannistunut vaan vei pelin jatkoajalle. Juhani Tyrväinen tasoitti lukemat 3-3:een ajassa 58:48 ja antoi joukkueelle sitä myötä sauman jatkopaikkaan. Jatkoaikaa ehdittiin pelata 3:37 ennen Lennart Petrellin ratkaisuosumaa.

IFK nousi yhdeksään pisteeseen. Se ei kuitenkaan riittänyt kakkossijaan, kun Bolzano kukisti GKS Tychyn.

Nousu tappioasemasta voittoon ei juuri lohduttanut HIFK:n joukkuetta.

- Ei se tämän kokonaisuuden kannalta lämmitä. Joukkueelta kuitenkin mallikas suoritus. Pelattiin kuitenkin kovassa pelitempossa tänään, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

- Avauserä oli hyvää jääkiekkoa molemmin puolin, ja tempo oli kova. Toisessa erässä tuli sitten paljon sitä alivoimaa. Siinä emme päässeet koko joukkueella pelaamaan. Siellä oli paljon miehiä, jotka odottelivat omaa vuoroa jäähyjen takia. Kolmas erä oli ihan hienoa taistelua, Selin perkasi.

IFK:n ja JYPin tavoin tiistaina pelannut Tappara oli varmistanut E-lohkon voiton jo ennen lohkovaiheen viimeistä peliään. Kirvesrintojen kamppailu oli edellispelien tapaan voitokas, kun Djurgården kaatui Hakametsässä selvin 5-1-lukemin. Näin ollen tamperelaisryhmä keräsi kuudesta pelistä peräti 15 pistettä maalierolla 29-12.

- Pelattiin hyvä ensimmäinen erä, toinen oli vähän vaikeampi ja kolmannessa taas parannettiin. Ja maalivahti oli erittäin hyvä, se erottui tässä pelissä. Oli hyviä ja huonoja jaksoja, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi selitti.

- Numerot pikkuisen mairittelevat meitä ehdottomasti. Noin paljon parempia emme missään nimessä tänään olleet mitä numerot sanovat. Molari oli vaan niin hyvä tänään, että se erotti pelin noin isoksi maalien muodossa.

Valmentajan kehut saanut Christian Heljanko torjui Tapparan maalilla 28 kertaa torjuntaprosentilla 96,55.

CHL:n alkulohkot pelataan päätökseen keskiviikkona. Silloin tulessa ovat suomalaisjoukkueista Kärpät ja TPS. Kärppien lohkovoitto on jo varma, samoin TPS:n jääminen alkulohkoon.

Lähde: CHL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

24.4.2019 08:50:10