VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lauri Marjamäki kehui Leijonien suurlupausta: "Ei sattumaa, jos joku varaa ykköskierroksella"

26.4.2018 - 23:32:14


Leijonat voitti jääkiekon Euro Hockey Tourin ottelussa Venäjän torstaina Helsingissä 3-2. Ratkaisu nähtiin voittolaukauskisassa.

- Tultiin hyvin peliin. Pelattiin ihan hyvä eka erä, mutta ei päästy ihan maalille. Lopullinen rutistus puuttui. Tokassa erässä aika paljon jouduttiin puolustamaan. Kun saatiin kiekko, heitettiin kiekko pois. Tuntui vähän raskaalta, eikä ollut sitä, mitä haettiin. Kolmas erä oli taas parempaa, summasi Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun.

- Kokonaisuudessaan oltiin ton verran parempia. Ansaittiin voitto. Tietenkin kiva nähdä, että meillä on itseluottamus hyvä noissa rankkareissa ja maalinteossa, Marjamäki jatkoi.

Marjamäen mielestä lähtökohdat eivät olleet helpot. Kaikki ottelussa pelanneethan eivät mahdu lopulliseen MM-ryhmään.

- Tää ei ole kaikkein helpointa pelaajille, kun kaikki mielessään pyörittää, että ketä pääsee kisoihin ja ketä ei. Mutta silti pystyttiin pelaamaan joukkueena hyvin. Se on aina se hyvä merkki.

Marjamäki tietää, missä asiassa tulisi erityisesti parantaa.

- Aloituksia pitää aika paljon parantaa. Joudutaan silloin puolustamaan aika paljon, kun hävitään vähän liikaa aloituksia. Tietenkin meillä on aika paljon senttereitä, jotka eivät ole pelanneet senttereinä. Se on meillä haaste kohti kisoja. Aho (Sebastian) ja Granlund (Mikael) ovat pelanneet periaatteessa laitureina. Tarkoitus olisi, että pelaisivat senttereinä.

NHL-hyökkääjä Teuvo Teräväinen ei pelannut vielä torstaina.

- Se oli sovittu jo. Omat suunnitelmat. Pesonen (Janne) ja Kiiskinen (Tuomas) tulivat tänään. Aho tulee aamulla. Vähän tässä liikehdintää on. Ja kello 12 pelataan jo Ruotsissa lauantaina. Vähän haasteita tässä, kommentoi Marjamäki tilanteesta.

Leijonien vasta 18-vuotias puolustaja Henri Jokiharju on antanut EHT-ottelussa vahvoja näyttöjä.

- Henri Jokiharjusta tykkään. On aika rohkea pakki. Pystyy pelaamaan hyvin, Marjamäki kehui.

Chicago Blackhawks varasi Jokiharjun viime kesänä ykköskierroksella. Tällä kaudella Jokiharju pelasi vielä junioriliigassa Portland Winterhawksissa.

- Ei se sattumaa ole, jos joku varaa ykköskierroksella. Silloin pitää olla hyvä. Jokiharjullakin ovat ne luistelutekniset taidot. Pää ylhäällä syöttäminen. Hyökkäysten tukeminen. Ne ovat tosi vahvalla tasolla. Kamppailupelissä on vielä parannettavaa, mutta voimaa saa aina lisää. Sulavaliikkeinen ja rightin puolen pakki vielä, analysoi Marjamäki.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!