NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

20 vuoden kirous ei murtunut vieläkään - Leijonat hävisi Ruotsille olympiakaukalossa

18.2.2018 - 16:25:59


Ruotsi kaatoi sunnuntaina Suomen jääkiekkomaajoukkueen 3-1-lukemin Pyeongchangin olympialaisten kiekkoturnauksen C-lohkon päätösottelussa. Ottelu oli melkoinen jännitysnäytelmä.

Suomella oli paljon maalipaikkoja myös kolmannessa erässä, mutta maalipaikat eivät Leijonille kelvanneet.

Ruotsille kelpasi. Pelikello näytti aikaa 48.53, kun Johan Fransson laukoi viivasta ja Mikko Koskinen torjui irtokiekon eteensä. Ensimmäisenä paikalla oli Patrik Zackrisson, joka nosti kiekon verkkoon. 2-1-maali jäi ottelun voittomaaliksi. Lopullisen niitin iski tyhjään maaliin Oscar Möller vain neljä sekuntia ennen loppua.

Ruotsi voitti lohkon ja eteni suoraan puolivälieriin. Suomen kohtalona oli jäädä lohkossa toiseksi. Leijonat joutuu todennäköisesti karsimaan paikastaan puolivälierissä, sillä Kanada on voitossa kiinni Etelä-Koreaa vastaan. Tuo ottelu on kuitenkin vielä kesken. Kanadan voitto tietäisi Leijonille yhtä lisäottelua turnaukseen.

Ruotsin avausmaali hylättiin

Ruotsi aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä. Ruotsi sai avauserässä kiekon kaksi kertaa Leijonien maalivahti Mikko Koskisen selän taakse, mutta Pär Lindholmin tekemä maali hylättiin korkean mailan vuoksi. Toisen kerran ei enää videotarkistusta tarvittu.

Ajassa 14.53 Ruotsi meni ottelussa 1-0-johtoon. Suomen Petri Kontiola sai toisessa kenttäpäädyssä hyvän maalitekopaikan, mutta Ruotsin maalivahti Viktor Fasth torjui kiekon eteensä ja se kimposi suoraan Linus Omarkille, joka vapautti syötöllään Anton Landerin karkumatkalle ja Lander iski kiekon häkkiin.

Suomi nousi toisessa erässä tasoihin. Toista erää oli pelattu vain 01.32, kun Joonas Kemppainen suti maalinedusruuhkasta kiekon ohi Viktor Fasthin. Syöttöpisteet osumaan keräsivät Julius Junttila ja Miika Koivisto.

Toisessa erässä Suomi sai ajoittain hyviä maalipaikkoja ja hallitsi ottelua ajoittain jopa selvästi, mutta myös Ruotsilla oli oma hallintajaksonsa toisessa erässä.

Päätöserän lopussa Leijonat painosti hurjasti, mutta suomalaisten perisynti eli tehottomuus maalipaikoissa vaivasi. Ylivoimapelikin oli Leijonilla vaisua.

Suomen edellisestä Ruotsi-voitosta olympiatasolla on ehtinyt kulua aikaa jo 20 vuotta. Leijonat pudotti vuonna 1998 Ruotsin Naganon olympialaisten puolivälierässä lukemin 2-1. Teemu Selänne oli tuolloin Suomen suurin sankari kahdella maalillaan.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

22.3.2019 07:10:40