VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hjallis Harkimo jyrähtää suomalaisten Kiina-visioista: "Puhumalla siitä ei saa bisnestä"

24.1.2018 - 09:45:11


Jääkiekkoseura Jokerit on aloittanut yhteistyön kiinalaisen jääkiekon kehittämisestä. Kiina haluaa panostaa jääkiekkoon Pekingin 2022 talviolympiakisojen takia, mutta kyse ei ole pelkästään olympialaisista, vaan urheilubisneksen kehittämisestä Kiinassa ylipäätään ja jääkiekko on talviurheilulajeista tärkeässä asemassa.

- Kiinaan on kauheat mahdollisuudet kehittää. Ne tarvii Kiinassa kauheen määrän harjoitushalleja ja me ollaan yhdessä projektissa jo mukana konsultteina. Ne tarvii kauhean määrän isoja halleja, kommentoi Jokereiden pääomistaja Hjallis Harkimo.

Suorapuheisuudestaan tunnettu Harkimo lataa kritiikkiä suomalaisten bisnestoimille Kiinassa toistaiseksi.

- Suomella on siellä iso mahdollisuus. Mutta se ei riitä, että siitä puhutaan ja siitä pidetään seminaari. Pitää perustaa yritys, pitää mennä sinne ja pitää myydä se tuote. Muuten siitä ei tule mitään. Puhumalla siitä ei saa bisnestä.

Hjallis antaa ymmärtää, etteivät suomalaiset ole tajunneet, millaisia paketteja kiinalaisille kannattaisi myydä. Kiinalaiset haluavat kaiken kokonaan, eikä vain yksittäisiä osia.

- Me vaan puhutaan ja tehään niitä juttuja, pidetään seminaareja, keskustellaan, sitten tehdään yksitellen. Mutta kiinalaiset haluavat valmiita paketteja. Ei ne osta laitoja, jäätä tai jotain. Ne haluaa, että se halli on valmiiksi rakennettu ja tarjotaan se kokonaisuus sinne. Se meiltä uupuu.

Teksti: Otto Palojärvi. Kuva: Olga Saavalainen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

24.1.2019 08:22:43