COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kommentti: Turha lässytys pois! Nuoret Leijonat saivat mitä ansaitsivat

2.1.2018 - 22:18:04


Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue koki jo toisena vuonna putkeen valtavan pettymyksen ikäluokan MM-kisoissa. Tshekki lähetti Nuoret Leijonat puolivälierissä lauluun 4-3-voitolla.

Heti pelin jälkeen alkoi voivottelu ja selittely sosiaalisessa mediassa ja ihan Ylen studiossa saakka. Suomella oli huonoa tuuria, voivoteltiin. Höpö höpö.

Suomi pelasi hyvin keskinkertaisen turnauksen Yhdysvaltain Buffalossa. Tämä siitäkin huolimatta, että Suomella oli kasassa joukkue, millä piti taistella tasapäisesti voitoista USA:aa, Kanadaa ja muita kovia maita vastaan. Sekä USA että Kanada pesivät turnauksessa Suomen ja muut, voittoihin päättyneet ottelut jättivät nekin kysymysmerkkejä. Suomen peli ei vakuuttanut missään vaiheessa ja puolivälieräkamppailu Tshekkiä vastaan oli vain luonnollista jatkumoa.

Arvokisat ovat raaka maailma. Puolivälieräottelu määrittää etenkin isojen maiden kohdalla sen, onko turnaus onnistunut vai epäonnistunut. Nyt se on Suomen osalta epäonnistunut, vaikka Suomi miten olisi hallinnut ratkaisuottelua. Jääkiekkopelissä ei saa dominoinnista yhtään maalia tai pistettä.

Suurin tekijä turnauksen epäonnistumiselle oli Suomen ns. isojen pelaajien pettäminen. Eeli Tolvanen, Miro Heiskanen, Kristian Vesalainen, Olli Juolevi.. listaa voisi vielä jatkaakin. Edellä mainitut nimet eivät pelanneet surkeasti, mutta eivät loistaneetkaan. Sama pätee maalivahtipeliin. Ukko-Pekka Luukkonen ei ollut huono, mutta ei hyväkään. Hän oli keskinkertainen, kuten koko joukkue. Hyvästä tsempistä ja omalla tasollaan pelaamisesta voi oikeastaan ainoana antaa kahvilipun Suomen nelosketjulle Juha Jääskä-Joona Koppanen-Markus Nurmi. Mutta jos nelosketju on ainoa todellinen onnistuja, niin huonosti menee. Ei sillä mestaruuksia voiteta.

Nuoret Leijonat saivat Buffalossa juuri sen, minkä he ansaitsivat. Myönnetään tosiasiat ja mennään eteenpäin. Pettymys on kova, mutta silti tämä oli vain yksi turnaus. Näistä pojista voi silti edelleen tulla NHL-tähtiä. Mihinkään paniikkiin ei ole syytä.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hän on Suomen nopein mies!

21.7.2018 21:12:31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Honka johtaa TPS:ää

21.7.2018 18:00:08