KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tämä tuskin menee läpi! - Venäjä haluaa pitää omat värinsä olympialaisissa

7.12.2017 - 15:37:10


Kansainvälinen olympiakomitea KOK ilmoitti tällä viikolla, että Venäjä ei saa osallistua ensi helmikuussa käytäviin Etelä-Korean olympialaisiin. Venäläisurheilijat voivat kisoihin osallistua, mutta maatunnuksia ja kansallislaulua ei sallita.

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Oleg Znarok on ehtinyt jo vahvistamaan, että Venäjältä tulee turnaukseen "joka tapauksessa" jääkiekkojoukkue. Asiasta kertoi Iltalehden toimittaja Sasha Huttunen. Se ei kuitenkaan saa edustaa Venäjää maan omissa väreissä, vaan sen tulee pelata olympialipun alla.

Championat-sivuston mukaan Venäjä aikoo kuitenkin pitää omista väreistään kiinni. Sivusto esitteli torstaina Venäjän jääkiekkojoukkueelle suunniteltua peliasua, mikä ei juurikaan eroa Venäjän oikeasta pelipaidasta. Paidan rintamuksessa on Venäjän jääkiekkoliiton logo ja teksti: "Olympic athlete of Russia" eli venäläiset olympiaurheilijat. Kuvan paidasta voit katsoa täältä: https://www.championat.com/hockey/article-286097-kakoj-budet-forma-sbornoj-rossii-na-olimpiade-2018.html

- On suunniteltu, että Venäjän peliasu olisi perinteisesti punainen. Lopullinen suunnitelma valmistuu lähiaikoina, sivusto kirjoittaa.

KHL ei ole ottanut vielä KOK:n päätökseen kantaa, mutta todennäköistä on, että KHL ja sen pelaajat osallistuvat kisoihin. Venäjän presidentti Vladimir Putin on jo ilmoittanut, ettei maa halua olla urheilijoiden olympiaunelman tiellä, vaikka maata ei tunnustettaisikaan olympialaisissa.

Koko jupakka alkoi vuonna 2016 julkaistusta McLarenin-raportista, mistä kävi ilmi, että Venäjällä on harjoitettu systemaattista dopingin käyttöä.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, maanantain tulokset

11.12.2018 08:22:23