COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kanadan 37-vuotias konkari muisteli viime kevään yllättävää puhelua - "Todella yllättävä"

10.11.2017 - 22:24:56


Chris Lee, 37, pelasi viime keväänä ensi kertaa urallaan jääkiekon MM-kisoissa. Nyt kokenut Lee on ehdolla Kanadan olympiajoukkueeseen. Lee on mukana Kanadan Karjala-turnauksen ryhmässä.

Lee oli todellinen yllätyskortti Kanadan viime kevään MM-ryhmään. Kanadan MM-hopeaa voittanut ryhmä pullisteli NHL-miehiä, mutta yksi mies tuli KHL:stä. Hän oli tuolloin 36-vuotias Chris Lee.

- Olihan se todella yllättävä, mutta mukava puhelu tietysti. Mahduin ryhmään, vaikka en ollut NHL-mies. Silti minut otettiin joukkueessa hyvin vastaan ja kaverit saivat minut tuntemaan oloni todella mukavaksi, Lee muisteli perjantaina.

- Team Canada on kohdellut minua todella hyvin. Tämän paidan laittaminen uudestaan päälle täällä on todella erityistä, Lee jatkoi.

Lee pelasi viime keväänä vasta ensimmäisen A-maaottelunsa.

- Vaikka olen kokenut pelaaja, niin olin hyvin hermostunut ennen ensimmäistä MM-ottelua. Meillä oli loistava turnaus. Se, että hävisimme Ruotsille rankkareilla oli tietysti valitettavaa. Olisi ollut parempi, jos jompi kumpi joukkue olisi ratkaissut pelin jo jatkoajalla, mutta hyviä muistoja ne ovat. Muistan sen loppuelämäni ajan, Lee herkisteli.

Seuraava luonnollinen askel olisi olympiaturnaus. Lee on vahva ehdokas Kanadan olympiaryhmään.

- Totta kai unelmoin siitä. Suunnitelma A oli päästä NHL:ään täksi kaudeksi. Sen jälkeen heti seuraava tavoite on päästä olympiajoukkueeseen. Ensimmäinen suunnitelma ei onnistunut, mutta toivottavasti pelaan täällä riittävän hyvin, että se toinen tavoite täyttyy, Lee sanoi.

Chris Lee ei ollut mikään superlupaus nuorena. 37-vuotias puolustaja on tehnyt hyvin omituisen urakaaren.

- En tiedä mitä oikein on tapahtunut. Näyttää kuitenkin siltä, että mitä vanhempi minusta tulee, niin sen paremmin pelaan. Olen vain yrittänyt pysyä hyvässä kunnossa. Olen ollut onnekas, ettei minun kohdalle ole sattunut vakavia loukkaantumisia. Joillekin toisille niitä on valitettavasti tullut, joten pidän itseäni onnekkaana.

Chris Lee teki vasta äskettäin sopimuksen KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskin kanssa. Puolustaja oli koko alkukauden ilman seuraa ja se näkyy puolustajan otteissa hänen omien sanojensa mukaan.

- Nyt en ole kyllä pelannut kovin hyvin. Tämä oli vasta toinen pelini tällä kaudella, joten olen vähän ruosteessa. Mutta meillä on vielä yksi turnaus Moskovassa ennen olympialaisia ja pääsen nyt myös seurajoukkueen mukaan jälleen, joten toivottavasti pelini parantuu sen myötä. Katsotaan sitten, missä mennään, Lee päätti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Hartwall Arena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!