COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ruotsin superlupaus odottaa Leijonien kohtaamista - "Pelit Suomea vastaan ovat aina erityisiä"

10.11.2017 - 21:57:49


Ruotsin jääkiekon superlupaus Rasmus Dahlin pelasi perjantaina Hartwall Arenalla ensimmäisen A-maaottelunsa Tre Kronorin paidassa Karjala-turnauksessa. Dahlin esiintyi debyyttiottelussaan erinomaisesti.

Dahlin kellotti ensimmäisessä maaottelussaan peliaikaa 12.30, mutta ehti silti syöttämään Ruotsin ensimmäisen maalin 2-0-voitossa Kanadaa vastaan. Dahlin hyppäsi ihailtavalla tavalla mukaan maajoukkuekuvioihin, vaikka nuori mies pelaa vielä häkki päässä.

- Tuntui tosi mahtavalta. Oli tosi hauska pelata. En mieti ikääni ollenkaan. Minä vain pelaan ja pidän hauskaa jäällä, Dahlin sanoi voitollisen Kanada-pelin jälkeen.

Seuraavaksi Dahlin pääsee näyttämään osaamistaan Suomea vastaan. Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen lauantaina. Dahlin odottaa innolla arkkivihollisen kohtaamista.

- Se tuntuu kyllä mahtavalta. Pelit Suomea vastaan ovat aina erityisiä. Siitä tulee todella hauskaa, Dahlin sanoi.

Dahlin, 17, on superlupaus. Ruotsalaisesta Frölundan puolustajasta odotetaan NHL:n seuraavaa ykkösvarausta. Hartwall Arenan lehterit ovat pullistelleet NHL:n kykyjenetsijöitä koko turnauksen ajan. Dahlin ei ota asiasta kuitenkaan paineita.

- En juurikaan ajattele draftia. Olen enemmän sellainen kaveri, joka ajattelee tätä päivää ja sitä, mitä teen huomenna. En ajattele turhan paljoa eteenpäin, Dahlin kuittasi.

Ruotsalainen jääkiekkohistoria pullistelee legendaarisia ja taitavia pelaajia. Mutta ketä Dahlin nuorempana katsoi ylöspäin? Vastaus hieman yllättää, kun otetaan huomioon, että nuori mies on syntynyt vasta vuonna 2000.

- Tykkäsin kovasti Peter Forsbergista, mutta kun hän lopetti, niin sen jälkeen olen seurannut paljon Erik Karlssonin otteita NHL:ssä, Dahlin hymyili.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Hartwall Arena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!