COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kommentti: Onko se nyt menoa, Jokerit?

10.11.2017 - 12:30:23


Jääkiekkoseura Helsingin Jokerien omistajana lähes 30 vuoden ajan toiminut Harry "Hjallis" Harkimo vihjailee jättävänsä seuran Iltalehden blogikirjoituksessaan.

Harkimo osti Jokerit 1980-luvun lopussa ja nosti seuran nopeasti suomalaisen jääkiekon huipulle. 1990-luku muistetaan Suomessa Jokeri-buumista. Jokerit huuhtoi 1990-luvulla kultaa, mutta tuo on enää vain kaukainen muisto.

Harkimon vihjailu toi ensimmäisenä mieleen ajatuksen: nytkö se sitten tapahtuu? Siis se, että Jokerit siirtyy lopullisesti aivan muiden ihmisten käsiin kuin suomalaisten. KHL-liigaan siirtyminen oli sinällään jo valtavan iso mullistus ja monilla pitkän linjan Jokereilla onkin ollut vaikeuksia enää samaistua heille niin rakkaaseen seuraan. Tämä on täysin ymmärrettävää. KHL-visiittinsä aikana Jokerit on pelannut ajoittain seurahistoriansa parasta jääkiekkoa, mutta 1990-luvun Jokeri-buumi on silti ollut kaukana. Ei ole ollut enää niitä omia kasvatteja ja seuraikoneita, vaan melkoinen ostojoukkue. Yritäppä siinä nyt samaistua sitten.

Jo KHL-siirron varmistumisen aikoihin allekirjoittanut oli sitä mieltä, että vihkoon meni. Suomen jääkiekkokartalta katosi jotain, vaikka vielähän Jokerit toki kotimaassaan pelaakin. Ei se silti ollut enää se sama Jokerit.

Toki on mahdollista, että Harkimo löytää osakkeilleen suomalaisen ostajan (mikäli hän nyt ylipäätään mihinkään lähtee), mutta kovin todennäköisenä en tätä vaihtoehtoa pidä. Jokerit kun on raskaasti tappiollinen seura ja viulut maksaa joka tapauksessa joku muu kuin kotimainen taho. Raha tarkoittaa tässä(kin) suhteessa valtaa. Harkimo on ollut jo tähänkin saakka lähinnä vain Jokerien kasvot, rahavirrat ovat tulleet koko KHL-visiitin ajan jostain muualta.

Jos Jokerit siirtyy kokonaan ulkomaalaisomistukseen, on helppoa nähdä, että tietty tarina suomalaisessa jääkiekossa on lopullisesti loppuun kuljettu. Valta on siirtynyt siinä vaiheessa lopullisesti muiden käsiin ja omistajahan saa tehdä seuralle juuri niin kuin lystää. Ei välttämättä ihan se paras mahdollinen skenaario suomalaisen jääkiekon tai perinteisen helsinkiläisseuran kannalta.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!