COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lauri Marjamäki hämmästeli Miro Heiskasta: "Kyllä siinä itsekin hieroi silmiään"

9.11.2017 - 22:59:53


Suomen jääkiekkomaajoukkue avasi Karjala-turnauksen voitolla. Venäjä taipui Leijonille Helsingissä 2-3.

- Hyvä puolustuksen tiiviys oli. Pystyttiin puolustamaan ylhäältä asti. Saatiin riistoja ja riistomaaleja. Hyviä vastaiskun paikkoja, kiitteli Suomen joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki pelaajiaan,

- Aika kova porukka oli tänään vastassa. Jäähyjä otettiin, mutta pystyttiin vetämään alivoima 100 prosenttisesti, Marjamäki jatkoi.

Venäjä päästettiin kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Marjamäen mukaan Suomi olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja.

- Tehokkaampia oltaisiin voitu olla. Kahdessa erässä meillä oli ihan hyviäkin tontteja pistää enemmän numeroita taululle, mutta ehkä siinä on parannettavaa vielä kohti lauantaita.

Miro Heiskanen, 18, teki maalin ensimmäisessä A-maaottelussaan.

- Kyllä Heiskanen on erinomainen puolustaja. Kyllä siinä itsekin hieroi silmiään siinä ekassa erässä, kun ensimmäisessä A-maaottelussaan liikkui noin sulavasti ja pystyy pelaamaan tiiviinä. Kaikki kiekolliset ratkaisut, hyökkäyksen tukemiset ja sitten vielä kruununa maali päälle, hehkutti Marjamäki Heiskasta.

Myös Eeli Tolvanen, 18, pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa. Hän jäi tehopisteittä.

- Eelikin pelasi ihan mukiin menevästi ja ihan hyvä startti oli hänellä. Ei ole helppoa tulla tohon. Hienoa, että tällaisia kasvaa meidän Suomi-kiekossa, Marjamäki sanoi.

Jokerien ketju Antti Pihlström - Mika Niemi - Marko Anttila pelasi vahvan ottelun.

- Täytyy sanoa, että kenttä Pihlström, Niemi, Anttila onnistui kyllä hyvin. Näkee, että ovat pelanneet yhdessä, mutta kyllä luonne paistoi heistä läpi. Tekivät pyyteetöntä työtä, Marjamäki kiitteli.

Myös ketju Teemu Hartikainen - Joonas Kemppainen - Julius Junttila lukeutui matsin onnistujiin.

- Erittäin hyvä esitys. Hieno ensimmäinen maali. Junttila on tällä hetkellä hyvässä kunnossa ja iskussa. Hartikainen on vahva kiekon kanssa. Hyvä maalineduspelaaja. Siinä on hyvät ketjun elementit, kehui Marjamäki.

Olympiajoukkueeseen on Marjamäen mukaan tyrkyllä useita hyviä keskushyökkääjiä.

- Meillä on vahva sentteriosasto. Lajunen, joka oli tänään sivussa, hyppää vielä lauantaina kehiin. Siinä on vahvoja luisteluvoimaisia kovia kamppailijoita. Semmoisia, joita nykypäivän jääkiekko myös vaatii.

Lauantaina Suomi kohtaa Ruotsin ja sunnuntaina Kanadan. Marjamäen mukaan Venäjä-ottelusta löytyy parannettavaa.

- Välillä oli vähän kiire kiekon kanssa. Kun saadaan enemmän yhteisiä kokemuksia, niin paranee. Kivikova joukkue oli vastassa. Yksi ennakkosuosikeista olympialaisissa ja kun sellainen pystytään kaatamaan, saa siitä paljon itseluottamusta. Tapa, jolla pelaajat uskaltautui heittäytyä pelille kotiyleisön edessä, niin sen pystyi aistimaan ja oli hyvä juttu, miten se konkreettisesti toimi.

Suomella on viisi kentällistä pelaajia. Ruotsi-ottelussa kokoonpano muuttuu.

- Ei ole päätetty vielä ketkä pelaa lauantaina. Tarkoitus on, että suurin osa pelaa kaksi peliä. Osa vaan kolme, Marjamäki päätti.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!