COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Miro Heiskanen omista otteistaan: "Ei se nyt mikään yllätys ollut"

9.11.2017 - 21:25:33


HIFK:n puolustajalupaus Miro Heiskanen pelasi torstai-iltana uransa ensimmäisen jääkiekon A-maaottelun. Ottelusta jäi kokemuksen lisäksi Heiskaselle muistoksi myös pelikiekko ensimmäisen maaottelumaalin kunniaksi.

Suomi kaatoi Venäjän 3-2. Heiskasen peliä oli jälleen ilo katsella. HIFK-puolustaja oli kovassa kansainvälisessä tempossa kuin kotonaan. Maali oli vain kruunu hyvälle pelille.

- Hyvä syöttö (Antti) Pihlströmiltä siihen ja pääsin hyvästä paikasta laukomaan. Ihan hyvä juttu, että meni sisään, Heiskanen kertasi maalinsa syntyä ottelun jälkeen.

Suomen ja Venäjän ottelu oli tiukka. Suomi aloitti hyvin ja ehti mennä jo 2-0-johtoon, mutta itänaapuri nousi rinnalle toisessa erässä. Heiskanen oli pelinkulun suhteen samoilla linjoilla.

- Me aloitettiin mun mielestä ihan hyvin, mutta toisessa erässä oli ehkä sellainen vaihe, että Venäjä sai pelin hallintaan. Sen jälkeen saimme kuitenkin rivit kasaan kolmanteen erään ja tehtiin vielä maalikin siihen, Heiskanen kuvaili pelitapahtumia.

Heiskanen on edustanut Suomea juniorimaajoukkueissa ja pelannut SM-liigassa miesten pelejä. EHT-peli oli torstaina kuitenkin uusi kokemus. Miten Heiskanen näki ja koki ensimmäisen maaottelun?

- Hyvä juttu, että sai tämän ensimmäisen maaottelun nyt pois alta. Hieno juttu päästä seuraavalle tasolle, se tuntui hyvältä. Vastustajat ovat ehkä tällä tasolla vähän vahvempia ja peli on vähän nopeampaa. Pystyin silti ihan hyvin pelaamaan omaa peliä, Heiskanen tuumi.

Kun 18-vuotias puolustaja ottaa maajoukkuepelit kertalaakista haltuunsa, puhutaan aina poikkeuksellisesta kyvystä. Heiskasta itseään ei kuitenkaan yllättynyt se sulava tapa, millä hän liukui miesten maajoukkuepeleihin sisään.

- Ei se nyt sillä tavalla mikään yllätys ollut, sillä tiedän, mihin pystyn. Pystyin pelaamaan täälläkin ihan omaa peliä. Se oli tiedossa, että siihen varmasti pystyn. Ihan normipeli, Heiskanen sanoi.

Heiskasen esityksessä oli torstaina paljon hyvää, mutta myös jotain huonoa. Heiskanen katsoi kaksi kertaa aika läheltä, kun Venäjä painoi kiekon Suomen nuottaan.

- No, ei siinä mitään. Välillä käy niinkin, sellaista tämä vain on. Turha tässä on painaa päätä pensaaseen. Pitää jatkaa vain siitä huolimatta omaa suorittamista. Vähän ne (Venäjän maalit) ehkä tsägälläkin pomppi sisään, mutta ei voi mitään, Heiskanen pohti.

Heiskanen on ehdolla Suomen olympiajoukkueeseen. Torstai-illan esityksellä asema sen suhteen ei ainakaan heikentynyt. Se ei kuitenkaan "Super-Mirolle" riitä.

- Pyrin pelaamaan omaa peliäni. Se on varmaa, että pystyn parantamaan tästä, Heiskanen sanoi päättäväisesti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!