COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jokerit Pekingissä: "Aamutreenin siijasta hypätäänkin lootaan ja pelataan"

12.1.2017 - 10:31:56


Jokerit lensi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kymmenen tuntia ja 6600 kilometriä Kiinaan ja Pekingiin, josta joukkue aloittaa torstaina kolmen ottelun vieraskiertueensa. Vastassa ovat KHL-tulokas Kunlun Red Starin lisäksi Admiral Vladivostok ja Amur Habarovsk. Kaikki kolme piipahtivat syyskaudella Helsingissä toteamassa Jokerit maalin verran paremmaksi. 

Kymmenen tunnin lennon päätteeksi aikaeroa Helsinkiin ehti kertyä peräti kuusi tuntia, jonka vaikutuksia Jokerit yrittää minimoida pysymällä koko reissun Suomen ajassa. Jokerit on pelannut joulusta asti kotikaukalossaan, joten uusilla maisemilla saattaa jokerihyökkääjä Tomi Mäen mukaan olla ennemminkin piristävä kuin rasittava vaikutus.

– Ei lentokoneessa ihan samalla tavalla nukkunut kuin omassa sängyssä, mutta nukutaan täällä hyvät yöunet ja ollaan pelissä tikissä, Mäki sanoi keskiviikkona Pekingissä.

– Tämä reissu on niin lyhyt pätkä, ettei aikaero ehdi vaikuttamaan, kun elämme Suomen ajassa. Vähän enemmän täytyy keskittyä ajatuksen tasolla, kun aamutreenin sijasta hypätäänkin lootaan ja pelataan, Mäki kuvaili.

Jokerit on läntisen konferenssin seitsemäs ja tarvitsee lisää pisteitä ja onnistumisia varmistaakseen paikkansa pudotuspeleissä. Samassa tilanteessa ovat myös reissun ensimmäiset vastustajat Kunlun Red Star ja Admiral Vladivostok, jotka ovat perätysten KHL:n itäpuolen sarjataulukossa sijoilla seitsemän ja kahdeksan. 

Pekingissä pelataan torstaina iltapäivästä kello 13.30 Suomen aikaa, mutta lauantainen Vladivostokin ottelu alkaa jo kello 9.00. Kiertue päättyy maanantaina 11.30 alkavaan otteluun Habarovskissa, jossa pudotuspeliunelmansa kuihduttaneet suomalaispelaajat Teemu Ramstedt ja Juha Metsola toivottavat Jokerit tervetulleiksi.

– Uskon, että matkailu avartaa. Lähdetään hyvällä fiiliksellä liikkeelle. Voitimme heidät kaikki kotona, mutta ne ottelut eivät anna yhtään mitään näihin peleihin. Valmistautumisen merkitys kasvaa, että olemme freshinä heti alusta asti, Mäki kuvaili.

Runkosarjaa on jäljellä enää 13 ottelua, mutta Jokerit hakee edelleen tasaisuutta peliinsä, joka ailahtelee isolla skaalalla ottelusta toiseen. Yhtäällä joukkue voittaa sarjan huippujoukkueita ja toisaalla edellisestä ottelusta häntäpään Lada Toljattia vastaan taskuun jäi vain yksi piste, vaikka Jokerit laukoi ottelussa huimat 82 kertaa. 

– Viime pelissä työnteko ja maalille meneminen alkoivat olemaan sillä tasolla, mitä voittaminen vaatii. Puolustuksemme on tiivistynyt kauden mittaan, mutta maalinteko on ollut tuskaista. Jatketaan hommia ja ruvetaan ansaitsemaan niitä pomppuja, joita ei lauantaina ansaittu. Siihen pitää uskoa, että peli tuottaa tulosta, kunhan teemme tarpeeksi töitä, Mäki kuvaili.

Teksti: Jokerit / Riku Saari


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!