NHL:ssä kautensa aloittanut suomalaishyökkääjä vihdoin maalin makuun - osui saman tien kahdesti

28.11.2021 - 7:45:00


Hyökkääjä Sampo Ranta aloitti kuluvan kauden NHL-joukkue Colorado Avalanchen riveissä. Suomalaislaituri veti 10 NHL-ottelua kiikaritehoilla ennen kuin edessä oli farmikomennus. AHL:n Colorado Eaglesissa meni vielä kolme ottelua nollasaldolla ennen kuin tilille tarttui ensimmäinen syöttöpiste.

Lauantaina Ranta pääsi vihdoin maalin makuun - ja niitä osumia syntyi saman tien kaksi. Kauden alusta laskettuna maaliton putki kesti NHL:ssä ja AHL:ssä yhteensä 15 ottelua. Colorado kukisti Stockton Heatin kotonaan 5-1.

Ranta jakoi kunnian silti Eaglesin maalivahti Justus Annuselle, joka venyi kiekon eteen 36 kertaa.

- Hän on mahtava. Hän on loistava tyyppi pukukopissa. Hänen puolestaan on helppo pelata, Ranta kehui tv-haastattelussa ottelun jälkeen.

Ranta ei ollut kuitenkaan lauantain tehokkain suomalainen AHL:ssä. Se kunnia meni Tucson Roadrunnersin Matias Maccellille, joka kirjautti 1+3 pistettä.

Maccelli on saalistanut kauden 14 ottelussa 6+11=17 pistettä. Hän pomppasi AHL:n pistepörssissä sijalle 13.

Rochester Americansin Oskari Laaksonen merkkautti yhden syöttöpisteen. Laaksonen (1+11=12) nousi AHL:n puolustajien pistepörssissä sijalle 10. Juuri hänen edellään on Manitoba Moosen Ville Heinola (2+10=12).


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48