Artturi Lehkosella, Kasperi Kapasella ja Sami Nikulla näppinsä pelissä - NHL-kamppailun päätöserässä lähes historiallinen maalisuma

28.11.2021 - 7:15:00


Montreal Canadiens ja Pittsburgh Penguins olivat lauantaina keskinäisessä NHL-ottelussaan maalittomissa lukemissa vielä viisi minuuttia ennen jälkimmäistä taukoa. Harva olisi uskonut siinä vaiheessa, että loppunumerot olisivat vierasjoukkue Montrealin eduksi 6-3.

Jonathan Drouin vei Montrealin 1-0 -johtoon toisen erän lopussa. Kun päätöserää oli pelattu reilut kuusi minuuttia, olivat lukemat Canadiensille 3-1. Sami Niku (0+1) syötti Montrealin 2-1 -osuman, joka vei vieraat lopulliseen johtoon. Artturi Lehkonen (1+0) viimeisteli 3-1 -osuman, joka jäi Canadiensin viimeiseksi "oikeaksi" maaliksi.

Piittsburgh nousi vielä kahdesti maalin päähän Kasperi Kapasen (0+2) syöttämillä Jeff Carterin ja Sidney Crosbyn osumilla. Montreal teki kolme viimeistä maaliaan tyhjiin.

Tuosta Carterin osumasta käynnistyi hurja ilotulitus. Verkko heilui tasan kahden minuutin sisään viisi kertaa. Se oli jaetusti NHL-historian neljänneksi nopein viiden maalin pyrähdys. Vuodelta 1983 oleva ennätys on viisi maalia 84 sekunnin sisään.

Nikun kauden saldo on nyt kahdeksan ottelua ja 0+3=3 pistettä. Lehkonen on kerännyt kauden 10 (3+7) tehopisteestään yhdeksän viimeisessä 10 ottelussa. Kapanen on nyt saalistanut tällä kaudella 5+9=14 pistettä.

Pittsburgh oli voittanut viisi edellistä otteluaan. Montrealille voitto oli toinen viimeisessä kahdeksassa ottelussa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48