Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

NHL-seura Chicago Blackhawksia ravistelee hirveä skandaali - näin eronnut GM kommentoi tapahtumia

26.10.2021 - 23:20:00


NHL-seura Chicago Blackhawks on joutunut ison kohun silmään ja GM Stan Bowman irtisanoitui tehtävästään tiistaina.

Kohun juuret juontavat yli 10 vuoden taakse ja vuoteen 2010.

Blackhawks ei reagoinut toivotulla tavalla joukkueen silloisen videovalmentajan Brad Aldrichin seksuaalirikos-syytteisiin.

Asianajaja Reid Scharin mukaan seura oli kyllä varsin hyvin tietoinen syytteistä, mutta se ei syystä tai toisesta asiaan reagoinut.

Aldrichin epäasiallinen toiminta tuli nyt eronneen GM Stan Bowmanin tietoisuuteen jo keväällä 2010 ja hän väitti välittäneensä tiedon eteenpäin seurajohdolle.

- Minä raportoin asiasta viipymättä silloiselle seuran puheenjohtajalle ja toimitusjohtajalle, joka sitoutui hoitamaan asian. Sain vasta tänä vuonna tietää, että epäasiallinen käytös sisälsikin vakavaa seksuaalista häirintää, Bowman totesi omassa tiedotteessaan.

Bowman kertoo luottaneensa siihen, että seuran silloinen toimitusjohtaja ja puheenjohtaja John McDonough olisi reagoinut tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella, mutta niin ei kuitenkaan käynyt.

- Luotin siihen, että esimieheni olisi hoitanut asian sen vaatimalla tavalla. Nyt jälkikäteen, kun tiedän, ettei hän asiaa hoitanut, niin kadun sitä, että luotin siihen, Bowman jatkoi.

Bowman teki pitkän päivätyön Blackhawksissa. Hän liittyi ensi kertaa organisaatioon jo vuonna 2000 ja nousi seuran GM:ksi vuonna 2009.

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!