Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Verkko heilui kahdesti - Aleksandr Ovetshkin nousi NHL:n kaikkien aikojen maalilistalla

14.10.2021 - 5:15:00


Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin nousi yhden pykälän jääkiekon NHL-liigan kaikkien aikojen maalilistalla keskiviikkona. Ovetshkin heilutti verkkoa kahdesti, kun Washington kukisti Kaapo Kakon New York Rangersin kotonaan 5-1.

Ovetshkin iski 4-0 -maalin ylivoimalla ja viimeisteli loppunumerot alivoimalla. Hänen koko illan saldonsa oli 2+2.

Ovetshkin on nyt tehnyt NHL-urallaan 732 maalia runkosarjassa. Hän nousi Marcel Dionnen (731) ohi kaikkien aikojen listan viidennelle sijalle. Seuraavana Ovetshkinin tähtäimessä on Brett Hull (741). Ennätysmies Wayne Gretzky teki aikanaan 894 maalia.

Washington teki maaleistaan vain yhden tasakentällisin. Siitä osumasta vastasi 19-vuotias Hendrix Lapierre, joka esiintyi NHL-debyytissään. Capitals varasi Lapierren kesän 2020 NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella. Overtshkinin ohella Washingtonin tehomiehiä olivat Jevgeni Kuznetsov (0+3) ja T.J. Oshie (1+1).

Chris Kreider ohjasi Rangersin ainoaksi jääneen maalin ylivoimalla. Kakko pelasi 17.12 eli kolmanneksi eniten kaikista Rangersin hyökkääjistä. Hän sai vastuuta sekä yli- että alivoimalla.

Myös Montreal Canadiensin suomalaiset joutuivat poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. Joel Armian ja Artturi Lehkosen Montreal taipui Toronto Maple Leafsin hallissa 1-2.

William Nylander teki Toronton voittomaalin päätöserän alussa. Montreal pääsi muutama minuutti myöhemmin pelaamaan 104 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, mutta ei käyttänyt etsikkoaikaansa hyväkseen.

Sekä yli- että alivoimaa pelannut Armia sai jääaikaa hieman alle 16 minuuttia. Lehkonen sai vastuuta vain 8.43, josta lähes kaksi minuuttia tuli alivoimalla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!