Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Aleksandr Ovetshkin aloittaa jo 17. kautensa NHL:ssä ja jahtaa ennätyksiä - jo seuraava maali on taas historiallinen

13.10.2021 - 23:30:00


Aleksandr Ovetshkin ei välttämättä pelaa vielä ensi yönä Suomen aikaa, kun Washington Capitals kohtaa NHL-kauden avausottelussaan New York Rangersin.

Pelasi tai ei, aloittaa Ovetshkin jo peräti 17. kautensa NHL:ssä tänä syksynä.

Venäläisellä maalitykillä on ennen tämän kauden runkosarjan alkua kasassa hurjat 730 maalia ja hän on enää vain 165 maalin päässä Wayne Gretzkyn kaikkien aikojen ennätyksestä (894).

Ovetshkin ei satavarmasti riko "Great Onen" ennätystä vielä tällä kaudella, mutta tulevien kausien aikana se on toki mahdollista, joskaan ei helppoa.

Seuraavan viiden kauden aikana Ovetshkinin pitäisi tehdä keskimäärin 33 maalia kaudessa, jotta hän saavuttaisi legendaarisen "ysiysin". Ei ollenkaan mahdoton temppu, sillä Ovetshkin on tehnyt kaikilla NHL-kausillaan yli 30 maalia, jos viime kauden tynkäkautta ei lasketa mukaan. Silloinkin osumia tosin syntyi komeat 24 45 otteluun.

- Ei mietitä liian pitkälle. Peli peliltä ja askel askeleelta, Ovetshkin sanoi harjoitusleirin aikana NHL.comille.

Ovetshkin tekee historiaa heti jo seuraavalla runkosarjamaalillaan: Hän nousee sillä tasoihin kaikkien aikojen maalitilastossa Marcel Dionnen kanssa. Tämän jälkeen venäläisellä pyssyllä ovat tähtäimessään Brett Hull (741), Jaromir Jagr (766) sekä Gordie Howe (801).

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!