Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Los Angeles Kings hankkiutui varausjärjestyksessä ylöspäin saadakseen Samuel Heleniuksen - "Hän pelaa kovaa ja painavaa peliä"

25.07.2021 - 7:19:00


Los Angeles Kingsillä oli selvä taktiikka jääkiekon NHL-liigan varaustilaisuudessa lauantaina. Kings uhrasi ylimääräisiä varausvuoroja saadakseen juuri haluamansa pelaajat.

Yksi heistä oli hyökkääjä Samuel Helenius. Lähes kaksimetrinen suomalaissentteri päätyi Los Angelesin listoille numerolla 59.

- Tämä poika on jo NHL-tason luistelija eikä hän ole lähellekään kasvanut kroppaansa. Kun hänen kroppansa ottaa kiinni jalat, niin näemme hänessä keskimääräistä paremman NHL-luistelijan ja hän on 199-senttinen. Hän pelaa kovaa ja painavaa peliä. Hänellä on taistelutahtoa ja fyysisyyttä luistelunsa lisäksi, Kingsin kykyjenetsinnän johtaja Mark Yannetti kuvaili Heleniusta seuran verkkosivuilla.

Los Angeles antoi Carolina Hurricanesille kaksi varausvuoroa noustakseen 13 pykälää varausjärjestyksessä. Kings siis todella halusi Heleniuksen.

- Jokainen jätkä, jonka takia nostimme itseämme varausjärjestyksessä, oli juuri se jätkä, joka oli tähtäimessämme. Joka kerta, kun nousimme ylöspäin varausjärjestyksessä, niin nousimme tiettyä jätkää varten. Ja me saimme sen jätkän, Yannetti kertoi.

Helenius vietti viime kauden JYPin SM-liigajoukkueessa. Hän edusti lisäksi Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

- Kun katsoi nuorten MM-kisoja, niin vaikka hyökkäys ei ole pääroolissa hänen pelissään, niin hänellä on todella hyvä laukaus. Tällainen poika, joka pääsee niille alueille (maalille) ja käyttää kokoaan sekä laukaustaan tuomaan hyökkäystehoja kärkimiesten takaa, niin sellaista pelaajaa katsomme kakkos-kolmosketjuun tuomaan hyökkäysvoimaa, Yannetti jatkoi.

Samuel Heleniuksen isä Sami Helenius pelasi aikanaan 155 NHL-ottelua ja kirjautti 260 jäähyminuuttia.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32