Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Carolina Hurricanes varasi kaksi suomalaista - "Harri Aho ylisti hänen luonnettaan"

25.07.2021 - 6:50:00


Carolina Hurricanes varasi kaksi suomalaista jääkiekon NHL-liigan draftissa lauantaina. Puolustaja Aleksi Heimosalmi päätyi Hurricanesin listoille numerolla 44. Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi valittu Ässät-kasvatti oli samalla ensimmäinen suomalaisvaraus tämä vuoden NHL-draftissa.

- Heimosalmi on hyökkäävä puolustaja. Hän on 180-senttinen puolustaja, mutta hänellä on kykyä kaventaa välit ja pelata vahvaa puolustuspeliä vastahyökkäyksiä vastaan ja jopa laidoissa. Hän on fiksu ja käyttää kroppaansa voittaakseen kaksinkamppailuja. Olemme innoissamme saadessamme jälleen yhden hyökkäävän puolustajan, joka ei uhraa puolustamista sen takia, Hurricanesin apulais-GM Darren Yorke kuvaili lehdistötilaisuudessa.

Vain seitsemän vuoroa myöhemmin Carolina palasi Suomeen. Hurricanes nappasi Kärppien hyökkääjä Ville Koivusen numerolla 51. Koivunen oli koko draftin kolmantena varattu suomalaispelaaja.

- Koivunen oli jälleen yksi jännittävä pelaaja. Tiedän, että otimme suomalaiset peräkkäisillä vuoroillamme, mutta saimme pelaajan, jonka taistelutahto on tämä draftin kärkitasoa ja hänellä on samanlaiset hyökkäystaidot. Hän on varmaan yksi fiksuimmista hyökkäävistä laitureista tässä draftissa. Tunnemme Kärppien systeemin. (Kärppien urheilutoimenjohtaja) Harri Aho hehkutti Koivusen luonnetta. Oli hienoa nähdä hänen kasvunsa yhden vuoden aikana, Yorke intoili.

Carolinan supertähti Sebastian Aho on Kärppien kasvatti. Hurricanesin sopimuspelaajiin kuuluu myös Kärpissä juniorina pelannut hyökkääjä Tuukka Tieksola.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32